Cine conduce de fapt România? Triumful USL…


La şase ani de la torida, insuportabila, nevrozanta vară a anului 2012, constat că USL se află din nou la putere, mai insolent și mai lipsit de rușine decât oricând. Departe de a renunţa la abjectele-i metehne, acest USL redux le-a exacerbat sub domnia caidului Dragnea şi a slugii sale, Tăriceanu. Din nefericire, cu complicitatea, voluntară sau involuntară, a lui Klaus Iohannis.

 

Un faimos poet se întrebă cândva “Cui îi este bine în Rusia”? La fel, ne putem întreba, cui îi este bine azi în România, cine a avut şi are interesul să destabilizeze o ţară, să o decredibilizeze în interiorul alianţelor sale militare şi politice, să antagonizeze Guverne de care în mod normal ar trebui să te simţi aproape?

Gangsterul pesedist Dragnea este un spirit structural anti-liberal. L-aţi văzut vreodată dialogând? Universul său mental este unul dictatorial. Lipsit de orice urmă de umor, îndrăgostit de sine, autocentrat, exaltat şi nesăbuit, se crede lider providenţial. Unul ca el, vorba Elenei Ceauşescu, se naşte odată la 500 de ani. Cu ce o fi greşit acest popor să aibă parte de un al doilea la distanţă de doar câteva decenii?

Eu cred că răspunsul vine tocmai din sentimentul că ne putem face de cap după cum avem chef, ca UE, NATO, America nu vor mişca, vor accepta, volens nolens, năbădăile, neobrăzarea şi nazurile noastre. Dar aici nu mai este vorba de frivole capricii, de bâzdâcuri puerile, ci de destinul euro-atlantic al României.

Modul în care Klaus Iohannis a acceptat, laş şi nevolnic, diktatul uselist, adică al monstruoasei coaliţii PSD-ALDE-UDMR, vorbeşte în chip dureros despre o epocă şi o mentalitate…

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.