Despre

De ce Puterea a cincea? Este un joc de cuvinte între sintagma puterea a patra şi numele meu. De ce? Pentru că susţin necesitatea celei de a patra puteri, presa, într-o societate democratică. Pentru că mă încăpăţânez să cred că mai e nevoie şi de o presă onestă, care să nu insulte inteligenţa cititorului. Pentru că, în construcţia unei democraţii stabile, sănătoase, avem nevoie unii de alţii – cititorii inteligenţi, de presa onestă şi presa onestă, de cititorii inteligenţi.

Puterea a cincea este un proiect care porneşte la drum cu interviurile, cu editorialele şi analizele mele politice – fiind şi un depozitar al muncii mele din ultimii ani –, cu opiniile unor oameni pe care îi cunosc şi pe care îi preţuiesc de multă vreme, Brînduşa Armanca şi Mircea Mihăieş, care vor aduce plusvaloare acestui proiect. Un proiect care, sper, se va dezvolta, prin implicarea, pe viitor, în acest proiectşi a altor nume de valoare.

Cum orice început de drum este extrem de greu – cu atât mai mult în presă, azi –, vă mulţumim anticipat celor care veţi deveni cititori ai Puterii a cincea, pentru încrederea acordată acestui proiect jurnalistic.

4 Răspunsuri

 1. Adrian spune:

  Buna seara ! 

  Ce stiti despre presa din 89' si pana in 89 , cat adevar graiesc si cate lucruri ascund ! 

  Ce procent de incredere acordati presei din acele timpuri ?! 

  Va multumesc!

 2. Bancila Horia Alexandru spune:

  Procentul meu de incredere in presa acelor timpuri era si este zero.

 3. Kiraly V. Istvan spune:

  Excelenta initiativa si realizare!

 4. Mircea spune:

  Toata admiratia si felicitari pentru justa initiativa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.