Științe aplicate în criminalistică, un nou program de studii la Universitatea de Vest din Timișoara (P)

Lansarea oficială a noului program de studii Științe aplicate în criminalistică va avea loc marți, 26 septembrie , începând de la ora 9.30,  în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara.

 

Acest program de studii de licență, unic in Romania, a fost conceput prin colaborarea dintre specialiști din domeniul Matematică și Științele naturii de la Universitatea de Vest din Timişoara şi cei din domeniul cercetării criminalistice din cadrul Asociației Criminaliștilor din România, Institutul Național de Expertize Criminalistice, specialiști din Ministerul de Interne și de la Institutul Național de Cercetare Insemex – Petroșani.

La evenimentul de lansare va participa rectorul Universității de Vest din Timișoara., prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, universitari și cercetători, reprezentanți ai instituțiilor partenere, studenți, cadre didactice și invitați. Din partea Ministerului Afacerilor Interne va participa chestorul Bogdan Despescu, prim-adjunct al ministrului.

Primul proces de admitere pentru acest nou program de studii de licență, organizat în cadrul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie a UVT, a avut loc în sesiunea de toamnă, desfășurată în perioada 17 august – 5 septembrie, când au fost scoase la concurs 25 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 25 de locuri cu taxă.

Rezultatul procesului de admitere a fost un real succes, toate locurile fiind ocupate cu absolvenți de la licee prestigioase din toate regiunile țării”, transmite UVT.

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Un comentariu

  1. 26 septembrie 2023

    […] Științe aplicate în criminalistică, un nou program de studii la Universitatea de Vest din Timiș… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.