Pascal Bruckner deschide anul universitar la Universitatea de Vest din Timişoara (P)

Pascal Bruckner. Foto: Mariusz Kubik

Pascal Bruckner, un nume de referinţă în lumea literaturii şi eseisticii franceze, este invitatul Universităţii de Vest din Timişoara, în deschiderea noului an universitar. Acesta va primi titlul onorific de Doctor Honoris Causa şi va susţine o prelegere pe tema Europa a iubit prea mult basmele.

 

În 29 septembrie, celebrul romancier și eseist francez Pascal Bruckner va primi titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara. Ceremonia de decernare a titlului va avea loc în Amfiteatrul A01 al UVT, de la ora 9.30 la ora 11, în debutul festivităţii de deschidere a anului universitar.

În aceeaşi zi, de la ora 18, Pascal Bruckner va susţine, la Teatrul Naţional din Timişoara, o prelegere cu titlul Europa a iubit prea mult basmele, care promite să provoace publicul la reflecție. Prelegerea va fi moderată de profesorul universitar şi scriitorul Vasile Popovici. Pentru că locurile sunt limitate, publicul interesat de conferinţa lui Pascal Bruckner este invitat să se înscrie accesând acest link.

Romancier și eseist francez, cu experiență ca profesor invitat la Universitatea San Diego din California, profesor la Institutul de Studii politice din Paris, colaborator al unor publicații prestigioase precum Le Nouvel Observateur și Le Monde, Pascal Bruckner este cunoscut pentru analizele sale adânci asupra politicii, societății și culturii. Printre volumele scrise de Pascla Bruckner şi publicate în România se numără Luni de fiere, Ce doreşte domnul?, Înţelepciunea banilor, Copilul divin, Căsătoria din dragoste, paradoxul iubirii, Iubitor, eu mă micşorez!…, Care dintre noi l-a născocit pe celălalt?, Palatul chelfănelii, Iubirea faţă de aproapele, Noua dezordine amoroasă, Miza prosperităţii, Luni de fiere, hoţii de frumuseţe, Euforia perpetuă, Căpcăunii anonimi şi Un vinovat aproape perfect. Cum se construieşte un nou tip de rasism, apărute la Editura Trei.

Evenimentele fac parte din programul cultural La UVT, Cultura este Capitală, inclus în Programul Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Acest eveniment este realizat cu sprijinul BCR, CTP, Linde și Bioclinica.

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.