Horia-Roman Patapievici, despre civilizație și dreptul de a ofensa, într-o conferinţă a UVT


Foto: Rdau Sandovici / Humanitas

Universitatea de Vest din Timişoara organizeată o nouă conferință din seria de evenimente online „La UVT cultura e capitală”. Invitat este Horia-Roman Patapievici.

 

Seară de dialog pe tema „Civilizația și dreptul de a ofensa”, moderată de profesorul și scriitorul Mircea Mihăieș, îl va avea ca invitat pe cunoscutul scriitor, filosof și eseist contemporan Horia-Roman Patapievici. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 noiembrie, de la ora 18:30.

Membru de onoare al comunității academice a UVT încă din anul 2012 când i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al UVT, Horia-Roman Patapievici are un bogat parcurs în domeniul culturii și publicisticii. Producător TV a două spectacole pentru TVR Cultural,  membru de onoare al Institutului „Ludwig von Mises” și membru al Uniunii Scriitorilor din România,  Horia Patapievici a debutat ca eseist în 1992, în Revista Contrapunct, iar de atunci a avut contribuții diferite, inclusiv editoriale, în Revista 22, Dilema Veche, Orizont, Vatra, Secolul 20 și Evenimentul Zilei.

Printre cele mai importante scrieri ale acestuia sunt Cerul văzut prin lentilă, Zbor în bătaia săgeții. Eseu asupra formării, Politice, Omul recent sau Anii urii.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.