Dirijorul coloanei sonore a unui film de Oscar, pe scena Filarmonicii Banatul

Gottfried Rabl. Foto: Max Steiner

Gottfried Rabl, dirijorul a 30 de coloane sonore de film, dintre care unul premiat cu Oscar, Promising Young Woman, dar și al cunoscutei pelicule Guardians of the Galaxy 3, va dirija la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

 

Vienezul Gottfried Rabl va dirija concertul simfonic de joi, 1 februarie, de la ora 19, atunci când Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara va interpreta Variațiunile pe o temă de Haydn, op. 56 de J. Brahms. Apoi, orchestra și solistul trompetist Gábor Tarkövi (fost prim trompetist al Filarmonicii din Berlin, actualmente profesor de trompetă la Universitatea de Arte din Berlin) vor interpreta Concertul pentru trompetă și orchestră în mi bemol major, S. 49 de N. Hummel, concertul încheindu-se cu Variațiuni și fugă pe o temă de Mozart, de M. Reger.

Dirijorul Gottfried Rabl, recunoscut, de asemenea, pentru energia și intensitatea cu care dirijează repertoriul secolelor XIX și XX și, în mod special, repertoriul contemporan, a colaborat şi cu celebrul dirijor și compozitor Leornard Bernstein, căruia i-a fost, timp de trei ani, asistent și editor al ultimei sale opere, A Quiet Place.

Gottfried Rabl dirijează frecvent Orchestra Simfonică Radio din Viena, precum și renumitul ansamblu Die Reihe. Gottfried Rabl a colaborat cu Orchestra Radio de la Hanovra, Orchestra Simfonică din Praga, Orchestra Simfonică din Qeensland (Australia), Filarmonica din Shangai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

Numeroasele sale înregistrări cu Orchestra Simfonică de la Viena includ o gamă largă de stiluri muzicale. A înregistrat în premieră mondială cele nouă simfonii ale lui Egon Wellesz pentru casa de discuri germană Cpo. Primele două CD-uri au fost nominalizate la premiile Grammy și Midem (2004) pentru cea mai bună înregistrare a unei compoziții din secolul XX. Trei CD-uri cu tenorul italian Enrico Caruso, a cărui voce a fost separată mai întâi digital de orchestra inițială și apoi remasterizată alături de Orchestra Simfonică din Viena, sub conducerea maestrului Gottfried Rabl, au fost vândute în peste 100. 000 de exemplare fiecare. Primul dintre aceste CD-uri a fost distins cu premiul Echo în Germania. Pentru al doilea CD, Canzoni italiano, Gottfried Rabl a reconstruit partiturile, deoarece aranjamentele originale ale lui Enrico Caruso s-au pierdut.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro. https://shorturl.at/imxUX

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.