Susţine ALDE Europa linia politică a lui Tăriceanu şi a partidului său?

Va mai susţine ALDE Europa şi regimentul de strânsură adunat de Tăriceanu şi adus la putere alături de PSD Dragnea?

 

Dacă te uiţi pe pagina ALDE Europa – The Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party – eşti informat că ALDE este partidul valorilor liberal democrate în Europa. Mai afli, dacă te uiţi la secţiunea “Valori şi mesaje”, că primul set de valori pe lista aceea este domnia legii, drepturile umane, toleranţa şi solidaritatea. Apoi o societate deschisă şi cinstită şi dreapta. De asemenea, că susţine transparenţa, democraţia şi responsabilitatea decidenţilor politici în faţa electoratului.

La această oră încă nu cunoaştem opinia oficială a ALDE Europa cu privire la ceea ce face partidul membru român, ajuns la putere în România. Nu ştim cum a privit şi priveşte performanţa sa din ultimii ani, cum priveşte evenimentele curente din România. Cum se poziţionează faţă de conduită politică a lui Călin Popescu Tariceanu şi a acoliţior săi.

Ar fi important ca în numele principiilor transparenţei, democraţiei şi responsabilităţii decidenţilor politici, în numele drepturilor omului, în numele valorilor pe care afirmă că le susţine,  ALDE Europa să îşi precizeze poziţia. Este important să ştim dacă ALDE Europa este de acord şi susţine sau nu linia politică a lui Călin Popescu Tăriceanu şi a partidului său. Am vrea să auzim o poziţie clară şi lipsită de echivoc, aşa cum şade bine onestităţii liberale.

În situaţia în care continuă – din interese strategice – să-i susţină pe Tăriceanu & co, în ideea că e nevoie ca cineva să îi reprezine la alegerile europene următoare, e bine să le amintim că, totuşi, în România există sute de mii de liberali adevăraţi, care dacă ALDE Europa chiar vrea să le dea susţinere, îi pot crea un partid liberal adevărat, competitiv şi care să reflecte într-adevăr valorile de mai sus. Sau ALDE Europa poate ajuta unul dintre partidele nou create să crească şi să se dezvolte ca partid liberal adevărat…

În acest moment ALDE Europa are de ales între aceşti oameni –majoritatea neînregimentaţi politic – şi regimentul de strânsură adunat de Tăriceanu şi adus la putere alături de PSD Dragnea. Şi e bine să ştie că oamenii aceia, cetăţeni obişnuiţi, adevăraţi purtători ai valorilor şi conduitei liberale în România, nu vor veni niciodată în şi nu vor susţine niciodată un partid creat şi condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Asta e tot.

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.