Eseistul și filologul Adrian Papahagi conferenţiază la Universitatea de Vest din Timişoara

Foto: Grupul pentru Management şi Mediere Culturală

„Mai este Shakespeare contemporanul nostru?” va fi întrebarea la care eseistul și filologul Adrian Papahagi va încerca să ofere un răspuns în cadrul unei noi conferințe susţinute de la Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Evenimentul, organizat în seria de conferinţe „La UVT Cultura este Capitală”, va avea loc joi, 11 noiembrie, de la ora 18, și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Universității de Vest din Timișoara. Acesta va fi moderat de universitarul şi scriitorul Mircea Mihăieș.

Adrian Papahagi este licențiat în anglistică al Facultății de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și al Universității Paris IV-Sorbonne. A fost elev străin al École Normale Supérieure, din Paris, între 1997 și 2000. Deține un master în studii medievale la Universitatea Paris IV-Sorbonne și un doctorat în Studii medievale, absolvit cu „Summa cum Laude”) la aceeași universitate. A predat limba engleză veche la Universitatea Paris Sorbonne și la Institutul Catolic din Paris, între anii 1999 și 2003. Actualmente este conferențiar la catedra de engleză a Facultății de Litere, la Universitatea „Babeș-Bolyai”. În 2007 a fondat la această universitate Centrul de Istoria Cărții și a Textelor (CODEX), care își propune valorificarea colecțiilor de manuscrise medievale din România. Între anii 1996-1997, a fost redactor-șef al revistei Echinox, din Cluj Napoca, fiind co-director al editurii cu același nume între anii 1999 și 2005.

Adrian Papahagi este autorul volumelor: Boethiana mediaevalia, București: Zeta Books, 2010, ABC Darul creștin democrației, București: Curtea Veche, 2012, Vocabularul cărții manuscrise, București: Ed. Academiei Române, 2013 (volum la care a fost coordonator), Wyrd. Ideea destinului în literatura engleză veche, Cluj: Eikon, 2014, Creștinul în cetate. Manual de supraviețuire, Iași: Doxologia, 2017, Manuscrisele medievale occidentale din România. Census, Iași: Polirom, 2018 (volum la care a fost coordonator).-

În ultimii doi ani, a publicat, la Polirom, patru volume în seria „Shakespeare interpretat de Adrian Papahagi”: Visul unei nopți de vară. Cum vă place (2020), Titus Andronicus. Hamlet (2021), Totu-i bine când se sfârșește bine. Măsură pentru măsură ( 2021) şi Sonete. Romeo și Julieta, volum ajuns la ediţia a II-a (2021).

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.