Demisia lui Carmen Dan, strategie de PR politic

Carmen Dan și-a dat, azi, demisia din funcția de ministru de Interne. Scoaterea ei din scenă de către PSD – căci despre asta este vorba, Carmen Dan plecând din funcţie constrânsă, nu benevol şi, în plus, cu o atitudine impenitentă – este un semn că PSD încearcă să se delimiteze de represaliile din 10 august 2018. Pentru a-şi mai salva nişte procente electorale în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

 

Scoaterea din scenă, abia acum, a ministrului de Interne, Carmen Dan, protejată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, pare doar mişcare de PR politic. Încă o încercare (de faţadă?) de dez-dragnizare a PSD. Pentru că episodul 10 august 2018 şi mitingul electoral anunţat anul acesta, pentru aceeaşi dată, ameninţă să atârne, în scrutinul prezidenţial, greu de gâtul social-democraţilor. Iar pentru PSD – ajuns la cel mai mic scor electoral din istoria partidului, jumătate din cel obţinut în noiembrie 2016, la parlamentare – orice procent electoral pierdut poate fi fatal din punct de vedere politic.

Dacă lucrurile nu ar sta aşa, Carmen Dan ar fi fost schimbată din funcţie sau împinsă spre demisie de mai mult timp, căci existau motive, iar minciunile referitoare la episodul 10 august, lansate de anul trecut de la vârful Internelor şi al Jandarmeriei, nu ar fi fost preluate inclusiv de doamna Dăncilă şi livrate opiniei publice şi chiar Comisiei Europene ca afirmaţii infailibile, ca adevăruri absolute.

Dacă lucrurile nu ar sta aşa, acum am fi avut deja o anchetă finalizată, nu tergiversată – după modelul patentat în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei – prin sabotarea pe toate căile judiciare posibile. Am fi avut responsabili puşi sub urmărire pentru victimele gazate şi bătute în 10 august. Am fi avut o anchetă care ar fi rămas la Parchetului General, acolo unde a fost demarată, nu preluată – deloc întâmplător – de DIICOT unde, după toate indiciile, va fi schimbată încadrarea. Şi spun că nu e întâmplător pentru că, în septembrie 2018, ca să valideze scenariul fals al unei tentative de lovitură de stat, pe care a marşat şi Carmen Dan şi prin care doreau să justifice violenţele Jandarmeriei din 10 august, îndreptate împotriva a mii de oameni nevinovaţi, Liviu Dragnea dădea tonul, din postura celui de al treilea om în stat, la minciuni şi manipulări. La care a subscris, docil, Jandarmeria, transformată în instrument de represiune şi propagandă pentru oameni de la vârful Puterii. Astfel, la o lună după protestele, şefii Jandarmeriei – instituţie condusă de un ofiţer care a coordonat intervenţia din 10 august, originar din Teleorman – avuseseră „revelaţia”, la fel ca Liviu Dragnea, că a fost o tentativă de lovitură de stat şi au făcut o sesizare la DIICOT. De fapt, au depus un proces-verbal, după cum explica atunci ministrul Carmen Dan. Pentru ei, nu a contat că nimeni, din nicio instituţie din zona de securitate naţională, nu avusese informaţia despre care vorbea Liviu Dragnea. Pentru ei a contat să existe o plângere oficială în acest sens, făcută de o instituţie a statului.

Anul acesta, la finalul lunii iunie, DIICOT a cerut, de la Parchetul General, dosarul violenţelor din 10 august. Deci, după aproape un an, timp în care Internele şi Jandarmeria au încercat să obstrucţioneze Justiţia, refuzând să pună la dispoziţia procurorilor o serie de documente, iar procurorii de caz au fost hărţuiţi cu reclamaţii şi anchete. E de presupus, acum, că dosarul instrumentat de Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul General, care viza infracţiuni comise de militari, se va transforma într-un dosar ce va viza infracţiuni împotriva ordinii constituţionale, în care militarii vizaţi de ancheta procurorilor militari vor deveni victime… Ale celor pe care i-au bătut şi gazat fără motiv, oameni care, ieşind în stradă să protesteze împotriva unui regim abuziv, se pot trezi puşi sub acuzare că au vrut să răstoarne regimul prin lovitură de stat…

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

3 Răspunsuri

  1. Ioan B. spune:

    Acest articol prezinta opinia unei persoane cu o opinie preconceputa, Nu-mi place!

  2. Aura spune:

    Autorul acestui articol sa citească și ultima postare a Dlui Gelu Visan și apoi sa tragă niște concluzii !

  3. @ Ioan si Aura spune:

    Cit mai e tariful pe ora de trolat, postacilor? Nu s-a inchis casieria PSD, sau voi luati tainul direct de la Sputnik?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.