Corul Madrigal, concert la Timișoara, în Săptămâna Mare

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Sursă foto. Facebook / Madrigal

În cadrul unui turneu naţional, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține şi la Timişoara, la Teatrul Național, Concertul extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor”.

 

Spectacolul găzduit în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoaraj, joi, 14 aprilie 2022, de la ora 19, face parte din seria de evenimente dedicate Paştelui, prin care Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” marchează această sărbătoare fundamentală a creștinătății. Concertul de la Timişoara este parte a turneului național „Săptămâna Patimilor”, desfăşurat în perioada 13 -16 aprilie, în care mai sunt incluse orașele Arad, Alba Iulia și Cluj-Napoca.

Spectatorii – transmit reprezentanţii Corului Madrigal – sunt invitați să participe la o adevărată călătorie sonoră premergătoare Paștelui, prin intermediul repertoriului special ales de dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu. Programul va include lucrări românești, printre care celebrul Florilegiu bizantin, o impresionantă colecție de muzică pascală structurată de Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal, dar și compoziții din repertoriul universal, precum fragmentele din impresionanta lucrare Credo, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” va fi îmbogățit de o regie specială și o scenografie impunătoare, care va include decoruri spectaculoase create pentru eveniment și proiecții de lumini, transmit organizatorii.

În cadrul concertului, vor avea reprezentaţii şi corurile de copii timișorene, active în Programul Național Cantus Mundi, care vor cânta alături de Corul Madrigal.

Biletele pentru concertul de la Timișoara pot fi achiziționate de pe platforma Bilete.ro, cu un cost care pornește de la 60 de lei.Evenimentul se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare la data stabilită.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în aprilie 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un veritabil brand de țară. Madrigal a devenit unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, iniţiat de maestrul Ion Marin, este derulat de Corul Madrigal din anul 2011şi reuneşte în prezent peste 1.680 de coruri, cu mai mult de 60.000 de copii, din ţară şi din diaspora.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.