Saloparzii


Cuvântul francez, neologism deliberat, este perfect potrivit, ca sonoritate şi semnificaţie, pentru banda de borfaşi, netrebnici, analfabeţi, mitocani, ţoape şi alte asemenea imunde specimene care batjocoresc democraţia din România.

 

Fiecare acţiune a mafiei conduse de Dragnea şi Tăriceanu este o lovitură dată, cu patologică voluptate, statului de drept. Ceea ce în engleză se numeşte accountability este măsura unei democraţii funcţionale. Pentru asta luptăm noi, pentru universalizarea practicii de tragere la răspundere a celor care exercită funcţii publice. Care responsabilizare nu este posibilă dacă justiţia este emasculată!

Dragnea a învăţat de la Iliescu metodele bolşevice de anihilare, simbolică şi nu numai, a adversarului. Tot de la Ilici a preluat stratagemele lingvistice totalitare, între care limbajele dez-umanizante, zoomorfizante, care îl transformă pe presupusul inamic (“obiectiv”, “subiectiv”) în non-om: vermină, şobolan, lipitoare, păduche, ploşniţă. Astfel este construit un climat al asasinatelor în efigie, al calomniei şi urii generalizate. Ceea ce urmăresc pesedistii este să inoculeze o stare de panică combinată cu un fatalism al resemnării care să le îngăduie instalarea irezistibilă şi ireversibilă a noii dictaturi.

Tocmai de aceea mobilizarea elitelor intelectuale şi civice este vitală în acest moment. Spontaneitatea străzii are nevoie de articularea discursului democratic realist drept alternativă la mlaştina infernală a minciunilor pesediste.

 

 

Articol publicat şi de MarginaliaEtc.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.