Partida Cozilor de Topor

Războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei a scos la suprafaţă Partida Cozilor de Topor. Mă refer la ceea ce, încă din 2006, am numit Partida Rusă. Evident că exista şi înainte, protocronismul nu s-a născut ieri, dar invazia Ucrainei a radicalizat-o.

 

AUR este vârful aisbergului securisto-legionar. Declaraţiile lui Simion şi Târziu sunt potrivnice interesului naţional al României.

Temele propagandei putinofile? NATO a provocat războiul; forţele armate ucrainene sunt controlate de neo-nazişti; Ucraina este o ficţiune inventată de bolşevici şi de naţionaliştii lui Bandera; Zelenski este o marionetă, în spatele lui se afla un grup de oligarhi veroşi; Zelenski va ceda, este un “actoraş” nimerit accidental în jilţul prezidenţial; să nu uităm de fraţii şi surorile (noştri/noastre) victimizaţi de naţionaliştii ucraineni; în acest război nu se poate distinge între agresor şi agresat, curge sânge pretutindeni, ucrainenii sunt de fapt artizanii şi beneficiarii carnagiului; Occidentul doreşte să distrugă Rusia şi să cucerească enormele ei resurse; masacrele ruseşti sunt o născocire, înscenări, producţii propagandistice menite să stârnească emoţii rusofobe; nu există claritate morală, este o sintagmă înşelătoare, un concept nebulos fără acoperire în realitate, o fundătură logică, o justificare pentru şi o instigare la “demonizarea” Rusiei putiniste.

Exploatarea şi propagarea ad nauseam a acestor obsesii – folosesc termenul în sensul propus de Jean-Francois Revel în cartea sa despre obsesia antiamericană – au efecte nefaste, poluează spaţiul public, creează derută, perplexitate, o psihologie defetistă rezumabilă la expresia “Mai lăsaţi-ne în pace cu războiul vostru!”


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.