Kakaia PSD?


Despre ce face România, prin reprezentanții ei din binomul toxic PSD-ALDE în structurile de conducere ale UE, aflăm, oripilați, în fiecare săptămână. Iar ceea ce fac la vârful structurilor e chiar în direcția în care a avertizat și Victor Negrescu, înainte de a pleca din Guvern.

 

Ne-o spune chiar un om din interiorul acestui partid, dl Victor Negrescu: „Criticile adresate Uniunii Europene în România sunt susținute de interese străine anti-românești. Nu trebuie să cădem în această plasă întinsă de cei care își doresc o Românie izolată.”

Poate că mai țineți minte: Victor Negrescu a plecat din Guvernul Dăncilă în urma unei decizii dubioase a conducerii social-democraților, cu foarte puțin înainte ca România să preia Președinția Uniunii Europene, și reclamând  nereguli și neadecvări în legătură cu această schimbare de statut internațional pentru țara noastră.

Despre îndepărtarea din Guvern a dlui Negrescu am scris aici.

Despre ce face România, prin reprezentanții ei din binomul toxic PSD-ALDE în structurile de conducere ale UE, aflăm, oripilați, în fiecare săptămână. Iar ceea ce fac la vârful structurilor UE reprezentanții PSD-ALDE (inclusiv Tudorel Toader) e chiar în direcția în care a avertizat și Victor Negrescu, înainte de a pleca din Guvern.

Despre softul și regia care stau în spatele PSD (și ALDE, dar și  al diverselor formule de „bâte mediatice”, începând cu cele mai influente stații TV pînă la majoritatea ziarelor), să reluăm doar o frază din afirmația antologată mai sus, pentru că ea ne dă o bună indicație de orientare: „Criticile adresate Uniunii Europene în România sunt susținute de interese străine anti-românești”

În fine, despre reflexul de a întoarce privire către Est al moștenitorilor PCR – PSD, la loc de frunte, merită să ne amintim că în 22 Decembrie 1989, Ion Iliescu nu a sunat la Ambasada SUA. Ci, dimpotrivă, cu ghilimele, „tocmai am sunat la Ambasada sovietică să ne spunem cine suntem și ce vrem”.

Ion Iliescu este, încă, președintele de onoare al PSD. Iar cine își închipuie, cum șiret ne sugera același Ion Iliescu în primii ani de după 1989, că România ar trebui să tindă să devină un fel de „Elveție a Estului”, este, în cel mai bun caz, un naiv.

 

P.S. – Am pus în titlu în rusă „Kakaia” pentru că, pe rusește, „partia” (партия) e feminin.

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.