Festivalul Național de Teatru aduce, anul acesta, şi 39 de „povești”

39 de „povești” – cărţi, gazete, publicaţii –, vor fi oferite publicului în cadrul ediţiei de anul acesta a Festivalului Național de Teatru, care începe mâine.

 

„Anul acesta am adunat 39 de «povești» pe care le oferim publicului în cadrul Festivalului Național de Teatru. Niciodată nu am avut un număr atât de mare de publicații lansate în festival…!”, transmite Asociaţia UNITER, organizator al Festivalului Național de Teatru.

Romane, eseuri, cronici de teatru, dezvăluiri, istorie, piese de teatru – prinse în volume care fie au ca protagoniști, fie poartă (multe dintre ele) semnăturile unor nume cu rezonanță în domeniul artelor scenei: Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Alexandru Darie, Alexander Hausvater, Liliana Tomescu, Mihai Măniuțiu, George Banu, Mihai Mălaimare, Cornel Todea, Vlad Mugur, Laurence Olivier… și mulți alți autori, care își prezintă opera cititorilor – sunt la doar la un click distanță de public.

Cât despre subiectele care pot fi descoperi în paginile volumelor lansate la această ediţie a Festivalului Național de Teatru, organizatorii oferă şi câteva indicii: Rescrierea lui Hamlet, Prima istorie a circului publicată în România, Cum poți descoperi lumea prin joacă, Despre Nemurire, Despre relația dificilă tată – fiu, Ce e oare dincolo de orizonturile care ne sunt accesibile?…, Povești despre studenți la facultatea de teatru, Povești despre dragoste, eclipsă și vremuri de tristă aducere aminte, Povești despre viață și teatru, Povești tragice, povești optimiste, povești dramatice, povești… îmbogățitoare!

A 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura exclusiv în format online, pe www.fnt.ro, între 6 și 14 noiembrie. Selecționeri și directori artistici sunt Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki.

Toate manifestările din cadrul ediției 31 a FNT (spectacole, instalații performative și vizuale, evenimente speciale online, teatru radiofonic, manifestări live, conferințe, prezentări de carte etc.) vor putea fi urmărite – online, on-air sau live – gratuit, în perioada 6 -14 noiembrie. Spectacolele vor putea fi vizonate timp de 48 de ore de la momentul marcat în program (cu câteva excepții pe care le veți regăsi detaliat, pentru fiecare în parte, pe site-ul FNT). Secțiunea „Instalații vizuale” va putea fi urmărită și live, în spațiile specificate în program.

Programul Festivalului Național de Teatru poate fi citit aici.

Producătorii evenimentului sunt Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România și Televiziunea Română, iar coproducător Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, prin Centrul Cultural al Municipiului București.

Festivalul Național de Teatru este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, având ca partener Institutul Cultural Român, iar ca partener de tradiție – Radio România.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.