Dacă pesediștii ar fi patrioți


Dacă pesediștii din Parlamentul României care își iubesc țara cu adevărat vor vota ca Guvernul Dăncilă să plece, atunci pot pretinde că sunt sau că încearcă să fie patrioți.

 

Sunt, de fapt, condiții cumulative:  mai întâi, și obligatoriu, ar fi ca actuala Opoziție parlamentară să găsească formula, suplă și eficientă, a unei moțiuni de cenzură la adresa actualului Guvern.

Dacă această moțiune ar fi depusă la Parlament și dacă ea ar fi negociată cum-se-cade în aceste momente teribil de grele pentru România, atunci, pesediștii, cât mai mulți pesediști din Parlamentul României, dacă ar fi cu adevărat patrioți, ar avea datoria morală să își doboare propriul Guvern. Să își trimită cât mai departe de guvernare banda de impostori, de borfași, de lichele, de avocați ai borfașilor și infractorilor din structurile cele mai înalte ale statului român.

PSD – versiunea Dragnea-Dăncilă – este pe cale să scoată România din Uniunea Europeană. Adică din structura care, alături de NATO, a făcut ca România să fie mai protejată decât niciodată în istoria sa. Ei bine, PSD, Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu și aliații sunt pe cale să distrugă un asemenea „scut de protecție”, fără precedent în istoria noastră. Sunt pe cale să comită ceva care poate fi comparat cu un act de trădare națională. Pentru, repet, a apăra nu pe oamenii cinstiți ai acestei țări, nu viitorul cât de cât decent și demn al României, nu democrația liberală, nu statul de drept, ci pe borfași, pe lichele, pe infractori.

Prin urmare, dacă pesediștii din Parlamentul României care își iubesc țara cu adevărat, nu doar din vorbe clămpănitoare, vor vota ca Guvernul Dăncilă să plece, atunci pot pretinde că sunt sau că încearcă să fie patrioți. Dacă nu, rămâne cum e stabilit.

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.


Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.