Cartea lui Grindeanu, „azi o vedem, şi nu e”

Foto: Constantin Duma

Ministrul Sorin Grindeanu ne-a arătat cartea sa, Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă. De fapt ne-a arătat doar coperţile, ce se află între coperţi nu vrea să arate nimănui. De cel puţin cinci ani, de când a pornit scandalul, nimeni n-a văzut ce se află între coperţile cărţii. Şi totuşi, Grindeanu ne arată coperţile şi exclamă: uite cartea! Un asemenea tupeu se întâlneşte foarte rar!

 

Ce se întâmplă acum cu poziţia lui Grindeanu în guvern

S-au scris multe despre această carte, inclusiv în ultimele zile. Ea nu există în nicio bibliotecă sau librărie. Nici măcar la Biblioteca Naţională, unde ar trebui să existe toate cărţile ce apar şi au un ISBN de identificare. ISBN-ul, vizibil la un moment dat pe coperta cărţii lui Grindeanu, corespunde unei cărţi despre legionari. Ce legătură există între legionari şi Integrala Lebesgue-Radon, să ne explice Sorin Grindeanu.

Altceva e important acum. Sorin Grindeanu este ministru şi vicepremier al Guvernului României. Povestea cu cartea care există doar prin coperţi afectează credibilitatea Guvernului, a premierului Ciucă, a României, în plan intern şi extern. Câtă încredere poţi avea într-un guvern, dacă vicepremierul şi ministrul din guvern minte cu neruşinare, şi refuză un lucru elementar: să dea cartea unor matematicieni să o citească? Mai bună, mai puţin bună, măcar înseamnă mai mult decât nişte coperţi.

Sorin Grindeanu n-a catadicsit să facă un asemenea gest simplu, şi ne cere să-l credem pe cuvânt. Ce cuvânt poate avea, dacă de cinci ani refuză să arate conţinutul cărţii? Este o poziţie de copil de grădiniţă, să pretindă unei ţări întregi să-l creadă doar pe cuvânt. De onoare? Ce onoare mai este şi asta?

Grindeanu îl fragilizează şi pe premierul Ciucă. Care numai ce l-a dat afară din guvern pe Florin Roman pentru o faptă similară. A ignora acum situaţia perfect echivalentă în care se găseşte Grindeanu înseamnă  a acţiona cu dublă măsură. Una e Florin Roman, alta Sorin Grindeanu. Chiar şi PNL, Florin Cîţu ar trebui să se revolte împotriva acestei duble măsuri. Adică Florin Roman făcea de râs Guvernul României şi ţara, iar Sorin Grindeanu nu o face.

 

Cum explică premierul Ciucă această dublă măsură?

La prima conferinţă de presă va primi întrebarea de la ziarişti. Trecem prin momente grele, greve, manifestaţii, nemulţumiri. Asta mai lipsea Guvernului Ciucă, poziţia ambiguă şi diferită cu care tratează doi miniştri: Florin Roman şi Sorin Grindeanu. Tupeul cu care Sorin Grindeanu strigă „uite cartea”, şi ne arată doar coperţile, este o bătaie de joc, o palmă şi la adresa premierului Ciucă. Militar de carieră, care are în sânge onoarea militară. Pe ce se bazează Grindeanu când face tot acest circ? Este sigur că nu va fi sancţionat de premier? Posibil!

Dacă premierul Ciucă lasă să treacă acest episod, şi nu ia aceeaşi măsură ca în cazul Florin Roman, dă de înţeles că depinde de PSD în mai mare măsură decât de PNL. Că nu doreşte să supere PSD, acum în prag de votarea bugetului, certificat verde, şi altele. În asta constă onoarea militară, dle premier Ciucă?

 

Articol publicat şi în Adevărul.

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

4 Comentarii

 1. Dan Plesoianu spune:

  „Povestea cu cartea…. afecteaza credibilitatea guvernului”!!! Pai chiar crede cineva ca acest guvern este credibil? Nu se asteapta, asemenea, vizualizarea lucrarii de doctorat a lui Ciuca, si alte lucrari definitorii, ale altor membri ai guvernului?! Unde sint restul lucrarilor??!!

 2. Dan Plesoianu spune:

  (cont.)
  Nu stim oare, deja, cu totii, ca acest guvern (de culoare PSD-USL) este, din nou, unul al rusinii?! La fel cum si parlamentul, in mare masura, este tot unul al rusinii?! Se pare ca lipsesc inca 84 de CV-uri ale unor parlamentari… Cum este posibil si acceptabil acest lucru?! In afara USR si, partial, a PNL, mai tot restul parlamentarilor sint niste impostori, mai mari sau mai mici.

 3. Dan Plesoianu spune:

  (cont.)
  Si, de fapt, si din nou: acest guvern este un guvern de impostori, in primul rind pentru ca a ajuns prin impostura sa guverneze tara. Acest guvern nu reprezinta vointa alegatorilor, ci a fost instalat in urma unei lovituri de stat parlamentare. Deci cine putea sa minstaleze – si sa fie instalat intr-un guvern de impostori, decit specialisti in impostura, adica impostori individuali, impostori de meserie. Deci nu mai trebuie sa ne miram ca foarte multi indivizi din componenta guvernului au acces in prealabil la functii de guvernanti tot prin impostura. Si ce impostura este mai la indemina, decit cea academica?!

 4. Dan Plesoianu spune:

  (cont.)
  Si, avind in vedere ca acest guvern USL2 (care poate fi numit si supermonstruoasa coalitie) nu a alocat fonduri suplimentare USR, dupa vum a alocat celorlalte partide, putem spune ca a instaurat oficial ceea ce se poate numi „banditism de stat”. Cu alte cuvinte, fura bani de la votantii USR, pentru a-i da votantilor proprii (PSD, PNL-Citu, UDMR, etc.). vedem deci cum impostura merge mina in mina cu banditismul, fiind de fapt forme de manifestare ale aceluiasi tip de personalitate, si anume banditismul. Impostura academica deci, este evident, e o forma de banditism, un banditism intelectual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.