Ce mai caută individul acesta – Petre Daea – în fruntea unui minister?


Foto: Ştiri TVR

Nu trebuie să faci un mare efort pentru a înțelege cât de odioasă e analogia pe care o implică „panseurile” de tractorist ratat ale lui Petre Daea – anume, că oamenii ar fi porci.

 

Nu am scris imediat după ce a apărut declarația halucinantă a lui Petre Daea pentru că ar fi fost greu să îmi controlez cuvintele și tonul lor în fața unei ticăloșii așa de mari precum e cea enunțată de (încă) ministrul Agriculturii.

Cred însă că acea reacție este ceva peste care nu e firesc să se treacă așa de simplu, cu doar câteva scuze, și acelea neconvingătoare.

Domnul Daea are o funcție bine definită: e un fel de clovn ieftin de serviciu al unui Guvern condus de o doamnă căreia nu îi sunt nici dumneaei deloc străine ieșirile în decor, în condițiile în care nici la dl Daea, nici la dna Dăncilă, prostia îndelung etalată și clovneria de cursă lungă nu fac parte obligatoriu din fișa postului.

Pe limba celor care au construit omul nou-mediatic, dl Petre Daea dă bine în mass-media, pentru că dă prost. Omul acesta spune aberații pe bandă rulantă, e pe cale să surclaseze toți Păcălicii de serviciu ai folclorului recent, are emisii verbale care joacă în picioare logica, noțiunile primare despre rațiune, bunul-simț.

Dl Daea face știri – unde este acest individ, știm sigur că e aproape imposibil să nu apară un luft al gândirii, un tackling la principiile elementare ale logicii generale, un fault grosolan la adresa limbii române de școală primară.

Dl Daea face știri și își închipuie că e simpatic și că emite, vorba aceea, superior. E, în realitate, doar jalnic și ridicol. Cam cum ar fi o mătură care s-ar căzni să extragă radical din 4.

Dar, de miercuri seara, domnul acesta penibil nu e doar jalnic și ridicol, ci e și foarte toxic. Când un om, dl Daea, în cazul de față, e în stare să spună așa – „Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz.” – atunci lucrurile sunt, de fapt, foarte grave.

Declarația e făcută de un înalt oficial al Guvernului României și ea este teribilă. Nu trebuie să faci un mare efort pentru a înțelege cât de odioasă e analogia pe care o implică „panseurile” de tractorist ratat ale dlui Daea – anume, că oamenii ar fi porci.

Chiar dacă e teribil de greu pentru inteligența atât de tulbure a acestui om, chiar dacă dl Daea are, s-a văzut în repetate rânduri, dificultăți evidente în a înțelege sensul unui propoziții simple, să repetăm, inclusiv pentru uzul domniei sale: oamenii nu sunt porci!

La Auschwitz a avut loc una dintre tragediile umanității care, prin oroarea sa absolută, aproape că ne lasă fără cuvinte. Care nu trebuie să se repete niciodată pe acest pământ.

Și atunci, ce anume mai caută în Guvernul României un ins care e în stare să spună o asemenea ticăloșie?

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.