Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

David Saranga. Foto Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara organizează, săptămâna aceasta, festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum ambasadorul Israelului în România, ES David Saranga.

 

Evenimentul va avea loc joi, 19 mai, de la ora 9.30, în amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara.

Ambasadorul David Saranga deține o diplomă de MBA de la Hebrew University Business School și vorbește fluent patru limbi, ebraică, engleză, română și spaniolă. A parcurs o carieră diplomatică și politică apreciabilă, începută odată cu prima sa activitate diplomatică, desfășurată în cadrul Ambasadei Israelului în România, între 1997 și 2000. Mai apoi, a fost consilier în cadrul Ambasadei Israelului în SUA, responsabil de relațiile cu mass-media și afacerile publice la New York, responsabil pentru imaginea Israelului în Statele Unite. De asemenea, a fost șef al Departamentului de legătură cu Parlamentul European, în cadrul delegației israeliene la UE, între 2011 și 2014, precum și consilier principal pentru afaceri externe al președintelui statului Israel, Reuven Rivlin, între anii 2014 și 2018.

Prin titlul conferit, UVT transmite că recunoaşte și apreciază contribuţiile deosebite ale ambasadorului David Saranga în lumea diplomației, pentru promovarea relațiilor culturale și educaționale dintre România și Israel, dar și pentru consolidarea cooperării dintre mediul universitar românesc și instituțiile academice din Israel: „Domnul ambasador a încurajat permanent dezvoltarea parteneriatului româno-israelian în cadrul UVT, mai ales prin suportul acordat pentru deschiderea Centrului de Studii Evreieşti şi Israeliene din Timișoara, la UVT, anul trecut. Domnul ambasador David Saranga este un prieten ales al comunității academice a UVT, dar și al comunității timișorene, precum și un oaspete de onoare apropiat și implicat în viața Comunității Evreilor din Timișoara.”


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.