Adrian Năstase are dreptate


Când e în opoziție și când nu e un munte de resentimente – ceea ce, vai, se întâmplă adesea – Adrian Năstase are, uneori, dreptate.

 

Într-o postare recentissimă de pe blog, infractorul social-democrat (două sentințe cu executare, să nu uităm!) spune aproape pe șleau ceea ce au văzut, de multă vreme, toți oamenii de bună-credință din România: că mediocritatea harnică a celor care conduc actualmente Partidul Social Democrat face un imens rău majorității românilor. Citatul exact este următorul: „Devine tot mai greu de respins concluzia că o parte din tensiunile din societate şi atacurile împotriva PSD sunt determinate de evidentele carenţe profesionale ale unei părţi din cei însărcinaţi să conducă ministere, agenţii sau alte instituţii publice.”

Or, cum la conducerea ministerelor, agențiilor și a altor instituții publice sunt cei de la PSD (căci și ALDE e tot un fel de PSD), e evident ce vrea să spune Adrian Năstase. Chiar dacă o spune ușor pe ocolite.

Diagnosticul pe care îl pune fostul premier actualei conduceri social-democrate bate însă și mai departe. El a fost cu asupra de măsură valabil, să nu uităm nicio secundă aceasta, și pentru perioada în care Adrian Năstase era șef al Guvernului. Atunci a vorbit Ion Iliescu despre „capitalismul de cumetrie”. Tot atunci, acum 15-18 ani, pe când nu era „intelectuala Viorică Dăncilă”, Alina Mungiu-Pippidi vorbea despre „elitele de pradă”. Șef de trib prădător – încă o dată, să nu uităm aceasta! – era Adrian Năstase. Azi, doar un blogger resentimentar care mai spune, part-time și cu multiple precauții, și adevărul…

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

 

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.