Un ultim cuvânt despre Viorica Dăncilă


Sursă foto: Magnanews

Cariera Vioricăi Dăncilă trebuie să ajungă la capătul ei. Regimul Dragnea, cu întreg cortegiul său de impostori agresivi, trebuie să fie înfrânt, în prima dintre confruntările care urmează.

 

O campanie ternă, dominată de un marasm al ideilor, ajunge la capăt: ca niciodată în anii din urmă, controversele au lipsit, după cum au lipsit şi dezbaterile. O amorţire pare să fi cuprins naţiunea, ca şi cum acest al doilea tur de scrutin ar fi unul lipsit de însemnătate, o formalitate irelevantă ce poate fi ignorată.

Maniera în care Preşedintele Iohannis a ales să îşi conducă strategia de luptă nu a făcut decât să adâncească sentimentul de dezangajare. Conversaţiile publice cu audienţa atent selectată nu înlocuiesc autenticele confruntări electorale, ci propun doar un surogat ambalat mediatic.

Şi totuşi, dincolo de ezitările şi de alegerile criticabile ale lui Klaus Iohannis, alegerile de duminică nu sunt doar o altă zi, obişnuită şi oarecare. Alegerile de duminică sunt ziua în care impostura şi mediocritatea îşi reconfirmă vitalitatea lor patologică în România. Alegerile de duminică sunt ziua în care Viorica Dăncilă doreşte să devină preşedinte al României. Alegerile de duminică sunt ziua în care traseul unui servitor fidel al regimului Dragnea îşi atinge punctul său cel mai înalt.

Viorica Dăncilă este, la finele acestui noiembrie 2019, imaginea însăşi a unui PSD care a maltratat stat şi societate, vreme de trei ani. Departe de a fi doar o caricatură ridicolă, expresie a unui grotesc vulgar, Viorica Dăncilă este instrumentul de care regimul Dragnea se serveşte, spre a supravieţui. Mecanismul dezarticulat intelectual al Vioricăi Dăncilă este mecanismul unui partid întemeiat pe patronaj, pe clientelism şi pe cleptocraţie. Viorica Dăncilă este însăşi partidul- stat, vulnerabil, dar încă redutabil.

Viorică Dăncilă a fost unul dintre acei complici al căror zel nu scade niciodată. Ca şi Florin Iordache, nu a ezitat şi nu a pus în chestiune politica lui Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă a acceptat să dezonoreze o întreagă naţiune, fiind paravanul dincolo de care se ascundea lăcomia unui vechil, astăzi deţinut de drept comun. Viorica Dăncilă a urmat, până la capăt, linia de represiune şi de devastare iniţiată de Liviu Dragnea: ziua de 10 august, cu a sa barbarie, este imaginea acestei discipline oarbe, indiferente la raţiune.

În ziua de duminică, cariera Vioricăi Dăncilă trebuie să ajungă la capătul ei. Socialismul kitsch, cu ceasuri de colecţie şi broşe asortate, trebuie să devină istorie. Regimul Dragnea, cu întreg cortegiul său de impostori agresivi, trebuie să fie înfrânt, în prima dintre confruntările care urmează: alegerile de acum deschid drumul care se poate încheia cu înlăturarea hegemoniei PSD în vastele sale feude. În ziua de duminică, ascensiunea Vioricăi Dăncilă trebuie oprită.

 

Articol apărut şi pe MarginaliaEtc.

 

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.