„Tectonica norilor”, următoarea premieră a Teatrului German Timişoara

László Bocsárdi. Sursă foto: Radio GaGa Háromszék

Teatrul German de Stat din Timişoara anunță începerea repetițiilor la o nouă premieră: spectacolul Tectonica norilor, de José Rivera. Premiera, în regia lui László Bocsárdi, va avea loc în 6 iunie. Spectacolul bifează o premieră mondială, fiind prima montare din lume în limba germană a acestei piese.

 

Regia spectacolului Tectonica norilor îi aparține lui László Bocsárdi, decorurile sunt semnate de József Bartha, costumele – de Zsuzsanna Szőke, iar muzica îi aparține lui Magor Bocsárdi. Light design-ul este făcut de Sándor Baumgarten, machiajul este al Bojiței Ilici, iar dramaturgia este semnată de Lucian Vărșăndan. Din distribuție fac parte Silvia Török, Marc Illich, Harald Weisz și Dana Borteanu.

Premiera va avea loc în 6 iunie, de la ora 19.30,  în Sala Teatrului German din Timişoara.

Tectonica norilor, de José Rivera, este o dramă captivantă care spune povestea a doi străini care se întâlnesc întâmplător într-un mic sat din Anzi. Povestea se desfășoară într-un sat izolat de munte, unde Celestina, o tânără cu un secret misterios, se mută pentru a se ascunde de trecutul ei. Acolo îl întâlnește pe Aníbal, un bărbat singuratic și retras, care trăiește în sat de ani de zile, dar care se simte înstrăinat de comunitate. Între ei se formează o legătură inexplicabilă, alimentată de fascinația lor comună pentru tectonica norilor; o legendă străveche din sat spune că norii pot transporta și influența amintirile oamenilor. Pe măsură ce se deschid încet unul față de celălalt, Celestina și Aníbal descoperă că au mai multe lucruri în comun decât își închipuiau. Cu toate acestea, relația lor este pusă la încercare atunci când secretele întunecate din trecut ies la iveală. Tectonica norilor explorează teme precum iertarea, pierderea și puterea vindecătoare a iubirii.

László Bocsárdi este la al treilea spectacol regizat la Teatrul German din Timişoara, primele două fiind Neînţelegerea (2019) şi Electra (2021).

László Bocsárdi este născut în 1958, la Târgu Mureş. Este absolvent al Universităţii Politehnica din Timişoara, în 1984. În timpul facultăţii a fost membrul unei trupe de teatru studenţesc, urmând ca apoi să fondeze trupa de teatru experimental „Figura Stúdió”. În 1990 s-a axat doar pe teatru, finalizând studiul regiei în 1995. În acelaşi an a devenit director general şi consultant artistic la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. În 2012 a câştigat premiul UNITER pentru cea mai bună regie, pentru spectacolul Caligula, jucat la Teatrul Naţional din Craiova. A mai fost nominalizat înainte de încă patru ori pentru spectacolele: Antigona, De Sofocle (2004), Othello, maurul din Veneţia, de William Shakespeare (2005), Don Juan, de Molière (2008) şi Yvonne, prinţesa de Burgund, de Witold Gombrowicz (2009).

 

Recomandări de lectură:


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.