Târg de Crăciun la DNA!


Catastrofal managementul public al ideii de a face un Târg de Crăciun în față de la Guvern, în Piața Victoriei! Inclusiv pentru motivul că, la bază așa-zicând, ideea în sine a fost una impecabil (da, doamnă Alina Mungiu!) de stupidă.

 

Faptele se știu deja, nu are rost să fie repetate în detaliile și în cronologia lor – urmarea unui idei nefericite (asta, ca să fiu, totuși, politicos) este că, în cele din urmă, bizarul Târg de Crăciun din Piața Victoriei nu se va mai ține. 

Ar fi fost, de altfel, o premieră să avem în acel loc un astfel de târg – fără însă ca această premieră să fie unică în materie de decizii stupide ale celor care fac parte din PSD și mai ales ale liderilor acestui partid – fie ei de la centru, fie locali/regionali. Dimpotrivă. De fapt, va fi greu de egalat un an așa de plin cu idei și decizii de la foarte proaste în jos așa cum a fost, pentru PSD, acest 2017 – un an care a început cu #noapteacahoții și care se termină pe repede înainte cu #ziuașinoapteacahoții, fiindcă, din disperare că nu vor mai avea timp, PSD (plus minisocialiștii-breloc conduși de Tăriceanu plus, part-time, UDMR) încearcă să câștige, in extremis, marea bătălia – despre justiție, mai precis împotriva justiției – a sezonului.

Revenind la Târgul de Crăciun din Piața Victoriei (acum, trecut!), este de așteptat că, în privința dedesubturilor unei asemenea idei, PSD și aliații să fie ghidați după, vorba aceea, un principiu faimos: „Ai izbutit, continuă!; n-ai izbutit, continuă!”. (Fridtjof Nansen, domnule Liviu Pop, în caz că vă întreabă Petre Daea de unde știți vorbele acestea…)

Cu alte cuvinte, a propos de ideea din spatele unei idei vizibile, întrucât nu bucuria oamenilor de a fi împreună întru sărbătoare a fost ceea ce i-a motivat pe socialiștii de la noi să încerce să amenajeze un atare Târg de Crăciun la Piața Victoriei, ci ideea mult mai meschină, de a stopa eventualele proteste la adresa lor și a samavolniciilor parlamentare pe care le dirijează, e la îndemână, zic și eu, ceva care ține de „nivelul următor”.

Și anume: dacă nu a fost să fie cu Piața Victoriei, de ce nu ar merge direct la DNA. Fie în fața instituției, chiar pe Știrbei Vodă, și pe străduțele adiacente (pe acelea de pe care se filmează adesea imagini cu infractori precum Năstase Adrian, Voiculescu Dan et comp.). Fie în curtea instituției direct. În fond, e Crăciunul, nu? Și – așa cum suna, parțial, motivarea pentru Târgul de Crăciun din Piața Victoriei – oamenii trebuie să se bucure, nu să se gândească la hoții, la jafuri, la borfași, la politicieni care se tem de justiție și care știu că, într-o țară normală, ar intra la zdup mult mai repede, nu-i așa? Plus că am putea sărbători – ca să arătăm că nu avem nimic cu Rusia – Crăciunul și Anul Nou și pe stil vechi, nu? Și, deci, Târgul s-ar putea prelungi. Plus că de la Crăciun până la Paște nu e prea mult timp și târgul s-ar putea permanentiza – Târgurile de Crăciun & de Paște, 2 în 1, nu? Plus că și Ambasadele occidentale ar merita și ele, fix în fața reprezentanțelor acestora, câte un Târg de Crăciun, nu? Și așa mai departe, nu?

În fine, dacă Ion Iliescu ar fi fost opusul a ceea ce știm că este, le-ar fi putut spune celor de la PSD, și ar fi avut îndreptățirea morală să o facă, că, punând la lucru asemenea idei, au întinat nobilele idealuri ale Crăciunului…

 

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.