„Poarta cerului”, cel mai nou roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, disponibil pentru precomenzi

Eric Emmanuel Schmitt. Sursă foto: Facebook / Dette Toulemonde

Străbătând secolele, noul ciclu romanesc al lui Eric-Emmanuel Schmitt, proiectat în opt volume, inaugurat de Paradisuri pierdute și continuat cu Poarta cerului, apărute la Humanitas Fiction, se arată a fi o poveste de dragoste nemuritoare, care sfidează timpul, și totodată o amplă și amețitoare panoramă a istoriei umanității. Cel de-al doilea roman din acest ciclu, Poarta cerului, este disponibil pentru precomenzi.

 

Eric-Emmanuel Schmitt, „Poarta cerului”, Editura Humanitas Fiction, 2023, traducere de Doru Mareș

Ciclul Străbătând secolele lansează o provocare extraordinară: povestirea istoriei omenirii sub o formă pur romanescă, intrarea în Istorie prin istorisiri, ca și cum Yuval Noah Harari s-ar întâlni cu Alexandre Dumas. Fiecare dintre cele opt titluri ale acestei imense aventuri editoriale este legat de o vârstă decisivă a Istoriei lumii: 1. Paradisuri pierdute (sfârșitul neoliticului și Potopul); 2. Poarta cerului (Babelul și civilizația mesopotamiană); 3. Soarele întunecat (Egiptul faraonilor și Moise); 4. Lumina fericirii (Grecia secolului al IV lea î.Hr.); 5. Cele două împărății (Roma și nașterea creștinismului); 6. Mistificarea (Europa medievală și Ioana d’Arc); 7. Timpul cuceririlor (Renașterea și descoperirea Americilor); 8. Revoluții (Revoluții politice, industriale, tehnice).

În Poarta cerului, Eric-Emmanuel Schmitt reînvie complexa și strălucitoarea lume mesopotamiană. În furnicarul orașului Babel, Noam reîncepe chinuitoarea căutare a iubitei sale, Noura, descoperind zorii umanității și asistând la înfăptuirea unui vis nebunesc – un turn care să ajungă la zei.

Noam este încă uluit de orașele pe care le descoperă, de noua organizare socială și de proliferarea umană. Cred că situația se va înrăutăți… iar Noam va deveni un om care se va implica mai mult atunci când va simți că anumite valori sunt amenințate. Dar să nu anticipăm! Deocamdată, după ce și-a pierdut iubita și și-a dat seama că e nemuritor, Noam cutreieră teritoriile care au fost leagănul umanității. Și pe care, astăzi, le vedem ca pe un tărâm al conflictului, al extremismului, al sângelui. […] Ceea ce începe să transpară, în această carte, este amplitudinea geniului uman, care creează orașe fascinante și respingătoare deopotrivă”, scrie Eric-Emmanuel Schmitt.

Romanul Poarta cerului este disponibil pentru precomenzi pe site-urile Libhumanitas, Libris și Cărturești. Livrarea începe pe 2 februarie și este gratuită pe teritoriul României.

În seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt a editurii Humanitas Fiction au apărut: Milarepa, Domnul Ibrahim și florile din Coran, Oscar și Tanti Roz, Copilul lui Noe, Viața mea cu Mozart, Secta Egoiștilor, Evanghelia după Pilat, Cea mai frumoasă carte din lume și alte povestiri, Visătoarea din Ostende, Pe când eram o operă de artă, Concert în memoria unui înger, Cei doi domni din Bruxelles, Elixirul dragostei, Otrava iubirii, Femeia în fața oglinzii, Noaptea de foc, Adolf H. Două vieți, Omul care vedea dincolo de chipuri, Răzbunarea iertării, Doamna Pylinska și secretul lui Chopin, Félix și izvorul invizibil, Jurnalul unei iubiri pierdute şi Paradisuri pierdute. Edițiile în limba română ale cărților sale s-au vândut în peste 215 000 de exemplare.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.