„Harta secretă” a Timişoarei, explorată de Adriana Babeţi

Foto: Grupul pentru Management și Mediere Culturală

Casa H este un imobil din Timişoara, unicat în România, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale din țara noastră. Povestea ei poate fi aflată din documentarul Legenda Casei H, care va fi proiectat la Timişoara, în 21 iulie.

 

Documentarul Legenda Casei H marchează debutul unui proiect amplu intitulat „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, în care scriitoarea Adriana Babeţi explorează istoriile uitate, neștiute, dar impresionante ale Timișoarei și îi aduce în atenția publicului pe unii dintre oamenii deosebiți ai locului.

Înainte de proiecţie, publicul poate intra în dialog cu echipa Harta Secretă, cu Andrei Herczeg și Delia Herczeg, proprietarii casei, și cu Radu Mihăilescu, arhitectul Casei H. Evenimentul va avea loc joi, 21 iulie, de la ora 21.30, în curtea Centrului de Proiecte, de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 1.

În lunile următoare, echipa proiectului „Harta secretă” anunţă o serie de surprize. Următoarele documentare tratează subiecte aparte, precum istoria cafelei și a cafenelelor în orașul de pe Bega sau istoria dulciurilor și a restaurantelor. În plus, pe lângă documentare, vor fi organizate tururi ghidate, dezbateri și evenimente tematice.

„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara, face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, finanțat de Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului și Centrul de Proiecte.

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Un comentariu

  1. 12 iunie 2023

    […] „Harta secretă” a Timişoarei, explorată de Adriana Babeţi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.