Merită luptat pentru ca bunul-simț să rămână parte a vieții noastre și a copiilor noștri


E o falsă dilemă „progresiști vs conservatori”, e de fapt „imbecilizare agresivă vs bun-simț”.

 

Noua stângă a distrus civilitatea societăților în care a apărut printr-un procedeu parșiv, dezvoltat pentru a sluji mințile înguste, dar teribil de agresive: enunță truisme, gen „femeile trebuie tratate la fel ca bărbații”, „rasismul nu e bun”, „trebuie să fim toleranți”, la pachet cu niscaiva „studii sociologice” de doi bani ale căror concluzie e că „macaroana are gaură” după care, dacă nu ești din gașca lor de producători de rumeguș mesianic, înfierează cu mânie orice adevăr de bun-simț spui (gen „femeile au sâni, bărbații nu” sau „niciun pigmeu nu a câștigat aur olimpic la 100 m plat”) și îți lipesc etichete jegoase.

Credeți un om care a trăit multe, de la comunismul negru la entuziasmul din epoca Clinton, de la aberațiile tâmpe ale lui Bush jr. la goliciunea lui Obama, de la trecerea unei țări prin criză și supraviețuirea din garaj/mansardă într-o lovitură de stat, la experiențe post-sovietice intense, de la suprarealistul Parlament European la mult prea realul Guvern al României și foarte sensibilul Cotroceni: băiețașii ăștia exaltați sunt cei mai periculoși pentru că apar într-o perioadă economic bună și vrăjesc o generație tânără care a trăit bine, dar care nu are experiență. Ei cuceresc această generație cu enunțurile pline de bune intenții, desemnându-i ca dușmani pe cei care sunt ancorați în realitatea uneori neplăcută.

E o falsă dilemă „progresiști vs conservatori”, e de fapt „imbecilizare agresivă vs bun-simț”. Merită luptat pentru ca bunul simț să rămână partea majoră a vieții noastre și a copiilor noștri.

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.