Două Premii Nobel și un Premiul Goblen

În ziua în care a picat Guvernul Dăncilă s-au acordat și două Premii Nobel (această situație, neobișnuită de decenii bune, a fost ca urmare a unui scandal de acum aproape doi ani care a suspendat ceremonia din 2018). Spiritele mari se adună, spiritele mici mai și pleacă acasă, cum ar veni.

 

Dincolo de observația de mai sus, odată cu această coincidență, iată că există o șansă în plus ca dna Dăncilă et comp. să intre în istorie. Sau, mai degrabă, împreună cu o bună parte din PSD, în isterie.

Altfel, înainte de momentul votului moțiunii, s-a spus și că: dacă adversarii (part-time, mulți dintre ei ai) PSD nu o vor da jos pe Dăncilă, atunci, la anul, ar putea candida la Premiul Nobel pentru Pace. Și, de asemenea, că, în cazul în care o vor da jos – ceea ce s-a și întâmplat – ar fi de luat în calcul o eventuală candidatură a acestora, în grup, la Nobelul pentru…Chimie.

Mă îndoiesc profund în legătură cu ultima variantă: deja se vede – și de la anul va fi și mai clar – că nu e vorba de nici o chimie între PNL, USR, Pro România și mai știu de alde partid. Vom avea mai degrabă PNL – USR PLUS probleme probleme probleme.

În fine, despre dna Dăncilă: nu ar fi rău dacă s-ar inventa un Premiul Goblen și dacă doamna ar candida la el. Pentru orice! Căci îl merită.

 

P.S. Din zi în zi mă aștept să o văd pe dna Mungiu – mai tineți minte din vara anului trecut: intelectuala înfocată și agresivă a dnei Dăncilă – ieșind în Piața Victoriei pentru a-și susține feblețea tocmai îndepărtată din ceea ce (Principiul lui Peter? Sau mă înșel eu când aduc în discuție această referință?) a fost, în mod cert și de la bun început, „vârful incompetenței sale”.

 

Articol publicat și pe MarginaliaEtc.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.