Deschiderea Bienalei Art Encounters, modificată conform condițiilor epidemiologice

Programul weekend-ului de deschidere al Bienalei Art Encounters 2021, 1 – 3 octombrie, va avea loc într-un format adaptat evoluției recente a pandemiei covid-19, anunţă organizatorii.

 

La cea de-a patra ediție a Bienalei Art Encounters, cel mai important eveniment de artă contemporană din România, publicul va putea vizita gratuit, timp de cinci săptămâni (1 octombrie – 7 noiembrie), lucrări semnate de peste 100 artiști români și internaționali, care vor expune 5000 mp de artă contemporană.

Singurul eveniment timișorean organizat pentru a treia ediție la rând sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și unicul eveniment de arte vizuale din țară care deține această distincție, Bienala Art Encounters va fi curatoriată anul acesta de Kasia Redzisz și Mihnea Mircan.

Începând de vineri, 1 octombrie, ora 14, toate expozițiile Bienalei Art Encounters vor putea fi vizitate de public în baza certificatului verde și cu respectarea normelor de siguranță sanitară. Orarul de vizitare va fi între orele 14- 18 pentru ziua de vineri, și 11- 18, pentru sâmbătă și duminică. Vizitarea se poate face prin prezentarea certificatului verde, cu purtarea măștii și cu limitarea numărului de persoane prezente într-un spațiu expozițional la un moment dat.

Spațiile principale ale expozițiilor sunt la Isho, Fundația Art Encounters, Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Muzeul Național de Artă Timișoara. Alte exponate pot fi văzute la Institutul Francez, Galeria Helios și Centrul Cultural Faber.

Noile restricții fac imposibilă organizarea unora dintre evenimentele planificate, mai transmit organizatorii. Astfel, programul a fost actualizat după cum urmează:

Vineri, 1 octombrie

Ora 14 – Deschiderea Bienalei Art Encounters 2021, cu transmisiune live.

Orele 14 -18 – Soft opening: Bienala Art Encounters 2021; accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în fiecare spațiu.

Ora 15 – Tur ghidat alături de curatoarea Kasia Redzisz și o parte dintre artiștii invitați, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și la Fundația Art Encounters.

Ora 15 – Tur ghidat la Isho Office.

Ora 16 – Manuel Pelmuș, „Permanent Collection”, ongoing action (cu Mihai Mihalcea, sound design Ion Dumitrescu), la Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”; accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu.

Orele 17- 19 – Soft opening expoziţie Aripa secretă, la Muzeul Național de Artă Timișoara; accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu.

Ora 18 – Performance – program colateral: video + radio + live; accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu.

Sâmbătă, 2 octombrie

Ora 11 – Manuel Pelmuș, „Permanent Collection”, ongoing action (cu Mihai Mihalcea, sound design Ion Dumitrescu), la Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”; accesul se realizează cu certificat verde, purtarea măștii, și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu.

Ora 12 – Tur ghidat alături de curatoarea Kasia Redzisz și o parte dintre artiștii invitați, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Fundația Art Encounters.

Ora 14 – Tur ghidat la Isho Offices, Pavilionul Isho.

Ora 16 – Tur ghidat al expoziției Aripa secretă, la Muzeul Național de Artă Timișoara.

Spațiile expoziționale sunt deschise în intervalul orar 11 – 18.

Duminică, 3 octombrie

Orale 11 – 13 – Soft opening 1+2+3+4 O aniversare, busolă pentru viitor, la Galeria Jecza, în prezența curatorului; accesul se realizează cu certificat verde, mască și este permis accesul unui număr limitat de persoane în spațiu.

Ora 14 – Discuție Bogdan Ghiu și Marcel Tolcea, transmisă online, de la Muzeul Național de Artă Timișoara.

Ora 16 – Tururi ghidate cu mediatorii bienalei în toate spațiile expoziționale.

Ora 17 – Lansarea Catalogului Bienalei Art Encounters 2021, online.

Spațiile expoziționale sunt deschise în intervalul orar 11:00 – 18:00

În ciuda acestui context, expozițiile Bienalei Art Encounters 2021 invită publicul larg să descopere, atât fizic, cât și online, opere semnate de unii dintre cei mai cunoscuți artiști contemporani români și internaționali. Lucrările vor putea fi vizitate până pe 7 noiembrie, iar accesul este gratuit.

Programul de vizitare al expozițiilor este de marți până duminică, între orele 11 și 18, la Fundația Art Encounters, Muzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși”, Isho Office, Centrul Cultural Faber, între orele 10 şi 18 la Muzeul Național de Artă Timișoara, de luni până sâmbătă, între orele 11 -18, la Galeria Helios, și de luni până vineri, între orele 12 -18, la Institutul Francez din Timișoara.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.