Când vor ieși la rampă?

Şi totuşi când vor pune piciorul în prag şi vor ieşi la rampă şi adulţii şi oamenii maturi din acest partid? Bun: râdem, glumim, ne crucim, ne distrăm. Totuşi: există o aşteptare. Când vedem şi lucrurile serioase, solide?

 

Tot mesajul şi toată interfaţa publică par acum însă acaparate de adolescenţi mai mult sau mai puţin întârziaţi, aflaţi în varii forme şi stadii de ilustrare a virtuţii umorului involuntar sau de victime ale instabilităţii hormonale, care se joacă de-a politica. Unii fac afişe şi dau mesaje cu Republica Hedonistă România, alţii delirează interdisciplinar şi mesianic pe Facebook, alţii fac gherilă digitală luptându-se cu contra-reforma şi cardinalul Bellarmine şamd. şamd.

Între timp, principalul purtător de mesaj – candidatul – pare pierdut în bălăriile, desişul, jungla de “mesaje” creată zilnic în jurul său de amici şi oponenţi, junglă care se schimbă de la zi la zi, pentru că aceştia, precum neobositul Costakelu (vezi sursa: Hronicul măscăriciului Vălătuc), par intraţi la foc automat şi imposibil de scos din priză… Există un şef de campanie electorală? Există nişte purtători de mesaj desemnaţi? Există o minte adultă în toată povestea asta?

Spun asta dintr-o poziţie de simpatie, nu de adversitate. Pentru că dacă eram în adversitate, am suficientă experienţă în domeniul ăsta ca să ştiu că atunci când oponentul face o greşeală, cel mai politicos lucru este să-l laşi în pace şi să nu-l tulburi sau întrerupi.

Deci: vorba lui Kissinger, dacă cineva vrea să pună mâna pe telefon şi să vorbească cu un adult serios, care are lucrurile sub control de maturitate acolo, pe cine sună? Să nu-mi spuneţi că tot la servicii trebuie să sunăm, că nu e un răspuns acceptabil, cu atât mai mult dacă chiar acesta este scenariul…

 

P.S. Să nu fiu înţeles greşit: Cantitatea şi calitatea de entertainment pe care o primim zilnic este grozavă. Dar nu asta, credem noi, trebuie să fie scopul unui partid politic.

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.