A treizecea ediţie a European Conference on Information Systems, în organizarea Universităţii de Vest din Timişoara (P)

La Universitatea de Vest din Timișoara se desfășoară, săptămâna aceasta, European Conference on Information Systems – ECIS 2022, care va reuni 370 de cercetători din domeniul sistemelor informaționale din ţările Europei și nu numai, profesori cu reputație sau tineri studenți doctoranzi.

 

Conferința, desfășurată sub egida Association for Information Systems, aflată la a 30-a ediție, este doar a doua oară organizată în Europa de Est, după cea organizată în 2002, la Gdańsk, în Polonia.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc miercuri, 22 iunie, la Universitatea de Vest din Timișoara. Conducerea conferinței este asigurată de Roman Beck (IT University din Copenhaga),  Dana Petcu, decana Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara, și Marin Fotache, de la Universitatea “Al. I. Cuza” Iași.

Printre personalitățile științifice și publice care au confirmat prezența la evenimentul de deschidere ECIS 2022 se numără Sabine Matook, de la Universitatea din Queensland, Nancy Pouloudi (University of Economics and Business Atena), Wynne Chin (Universitatea din Houston), iar din partea echipei de conducere a UVT va participa Cosmin Enache, prorector responsabil cu strategia financiară și de digitalizare.

Tema conferinței, Noi orizonturi în societățile unite digital, fiind una complexă, programul se derulează pe parcursul a cinci zile, între 20 și 25 iunie, în formatul specific conferințelor de acest calibru, patronate de către Association for Information Systems: workshop-uri premergătoare, 25 de secțiuni tematice derulate în paralel, paneluri și alte întâlniri specifice. De menționat si organizarea prealabilă, în perioada 18 – 21 iunie, a unei secțiuni speciale dedicată tinerilor doctoranzi (Doctoral Consortium), amplasată în cadrul minunat al Banatului montan, la Sasca Montană.

Sursă foto: Universitatea de Vest din Timişoara

„Timișoara este orașul premierelor, ceea ce îl face și mai interesant pentru premiera organizării prestigioasei ECIS în România. Organizând acest prestigios eveniment, Universitatea de Vest din Timișoara oferă un cadru pentru întâlnirea cercetătorilor din domeniul sistemelor informaționale din țările Europei, precum și din întreaga lume, într-o experiență unică și memorabilă”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Digitalizarea schimbă deja Europa și întreaga lume. Deciziile strategice luate astăzi vor influența oportunitățile, prosperitatea, bunăstarea umană și sustenabilitatea în viitor, transmit organizatorii conferinţei: „Vor lucra țările împreună, pentru a îmbrățișa aceste oportunități, sau vor lăsa să treacă această șansă? Depășirea diviziunilor istorice și acționarea solidarității unite într-o Europă prosperă este singura cale, în viziunea participanților la ECIS 2022.”

În calitate de lideri în domeniul digital, cercetătorii din domeniul sistemelor informaționale au de jucat un rol cheie și responsabilitatea de a acționa ca un motor pentru ca tranziția digitală să se întâmple într-un ritm suficient de rapid pentru ca Europa să rămână competitivă, într-o lume care se digitalizează rapid, adaugă reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara: „Digitalizarea în societățile unite înseamnă a aduce oamenii împreună, a avea o viață mai bună și un viitor prosper. Împreună putem construi societăți colectiv incluzive, inovatoare și capabile să se adapteze provocărilor societale masive ale secolului 21, iar acest set de valori este considerat primordial și pentru desfășurarea actualei ediții ECIS, de la Timișoara.”

 

 

Publicitate

Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Un comentariu

  1. LevSt. spune:

    bine ar fi ca -din cand in cand- sa mai anuleze si din diplomele acordate unor „somitati”, precum eternului pm si ministru interimar,sorin grindeanu, Sfantul Patron al Devalizatorilor…”///Scandalul Arhivelor Naționale și ieșirea din paradigma sovietică(Dorin Dobrancu)(…)///2-Sorin Grindeanu, propus de premierul Ciucă ministru interimar al Agriculturii.(…)___–-___cred ca „paradigma sovietica” este mai inradacinata si mai extinsa in Romania , decat in fosta URSS, exemplul cu acest tandem(ciuca-grindeanu), este ilustrativ, adica numiri in functii pe baze politice-si NU COMPETENTE-, ba chiar pe afinitati personale, amandoi indivizii sunt dovediti plagiatori de duzina si detin functii inalte, pentru care nu au nicio competenta profesionala(sa zicem),ciuca nu a fost niciodata leader in ceva economic sau social( ci doar simplu soldat (cu cap) de plumb) iar acest grindeanu, este notoriu ca si Sfantul Protector al Devalizatorilor…Si , continuand cu „afinitati personale”, e posibil sa se repete cazul „catzu-cel-nebun”, adica dupa ce a ajuns el pm, parintii sai au gasit imediat, ca trebuie sa mosteneasca ceva hectare de pamant, intr-o zona strategica economic si f. scumpa…Asa si acum, este posibil ca ciuca-tablagiul-cel-batran, sa fi pus ochii pe pamanturile fostului CAP, si are nevoie de un endorsement „serios”, si de unde poate veni, decat de la un ministru pe probleme, dar care nu are nici-un habar despre agricultura…Tipic oricarei guvernari mioritice, post 1947…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.