Timişoreanca Ioana Iacob, rol principal într-un film cu premiera mondială la Berlinala 2022

Sursă foto: TGST

Ioana Iacob, actriţă la Teatrul German de Stat din Timişoara, a fost distribuită în rolul principal al unui film care va avea premiera mondială la ediţia din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

 

Ioana Iacob interpretează rolul principal în pelicula Wir könnten genauso gut tot sein, filmul de debut al regizoarei Natalia Sinelnikova, anunţă reprezentanţii TGST. Din distribuţia filmului, o co-producţie Germania – România, mai fac parte Pola Geiger, Jörg Schüttauf, Şiir Eloğlu, Moritz Jahn şi Susanne Wuest.

Scenariul este țesut ca o satiră socială, într-o lume distopică, ce debutează în jurul dispariției misterioase a unui câine, eveniment care determină locatarii unui bloc exclusivist să devină paranoici, într-atât de mult încât se revoltă împotriva agentului de pază însărcinat cu siguranța apartamentelor.

Premiera mondială a filmului este programată pentru 11 februarie, în cadrul celei de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, în deschiderea secțiunii Perspektive Deutsches Kino 2022.

Născută în 24 februarie 1980, la Timişoara, Ioana Iacob este absolventă a Secţiei de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara, studiu pe care l-a încheiat în anul 2002.

Alături de pregătirea ca pedagog teatral, care a avut loc la Köln, la un an de la absolvire, Ioana Iacob a jucat pe scena Teatrului German de Stat din Timişoara în numeroase roluri, primul în anul 1999, printre care: Tanka, respectiv Zwilling, în Spre casă, de L. Razumovskaja, în regia lui Bernd Guhr (Germania), Lucreţia, în A fost ciocârlia sau Romeo şi Julieta după treizeci de ani, de Ephraim Kishon, regia Diogene Bihoi, Max, în Max şi Moritz, de W. Busch, regia Ida Jarcsek-Gaza, Gabrielle von Kant, în Amarele lacrimi ale Petrei von Kant, de R. W. Fassbinder, regia Martin Baucks (Germania), Nadezda, în Poveşti de familie. Belgrad, de B. Srbljanovic, regia Alexandra Gandi, Lena, în Leonce şi Lena, de Georg Büchner, regia Bogdan Ulmu, Simone Bertraut, în Edith Piaf – Soarele meu răsare când se face întuneric, de Frank Geerk, regia Alexandra Gandi, Pinocchio, în Pinocchio, de Isolde Cobeţ după Carlo Collodi, regia Isolde Cobeţ, Maria Stuart, în Maria Stuart, de Friedrich Schiller, regia Alexandra Gandi, Gwendolen, în Bunbury sau Ce înseamnă să fii onest, de Oscar Wilde, regia Marina Emandi-Tiron, Guideria, în Regele Cymbelin, de William Shakespeare, regia Alexander Hausvater, Cherubin, în Nunta lui Figaro, de Beaumarchais, regia Rolf P. Parchwitz, Olga, în Chip de foc, de Marius von Mayenburg, regia Radu Alexandru Nica, Lisa, în Lisa şi Clint – The Glory of Living, de Rebecca Gilman, regia Claudiu Goga (la Teatrul Naţional Timişoara).

Ioana Iacob a jucat, de asemenea, şi în mai multe filme: Tipografic Majuscul (2020), Das Leben meiner Tochter (2019), Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (2019), Dengler (2016), Ce s-ar fi întâmplat dacă? (2013), Im Angesicht des Verbrechens (2010), Mănuși Roșii (2010), Der geköpfte Hahn / Cocoșul decapitat (2008) şi Bukarest Fleisch (2007).


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.