Romanian Chamber Orchestra, în primul concert în realitate virtuală al unei orchestre din România

Foto: Tribul Artistic

La acest sfârşit de săptămână, Romanian Chamber Orchestra, dirijată de Cristian Măcelaru, va transmite online primul concert în realitate virtuală susținut de o orchestră din România.

 

Sâmbătă, 9 octombrie, și duminică, 10 octombrie, la ora 20, pe pagina de Facebook a Romanian Chamber Orchestra vor fi difuzate în premieră două înregistrări. Sâmbătă, publicul va călători în lumea compozitorului Béla Bartók și a Dansurilor populare românești, iar duminică vor fi prezentate două piese scurte, Intermezzi op. 12, scrise de George Enescu.

Înregistrarea a avut loc live, în cadrul concertului susținut de Romanian Chamber Orchestra la Ateneul Român din București, în 19 august, concert prin care a fost celebrați 140 de ani de la nașterea marelui Enescu. La pupitrul dirijoral s-a aflat Cristian Măcelaru.

Romanian Chamber Orchestra este prima orchestră din România care a fost înregistrată video, pentru acest lucru fiind folosite patru camere de 360 de grade, la o rezoluție de 5.7K, oferind astfel o experiență nemaiîntâlnită până acum de public.

„Într-o sală recunoscută pentru acustica sa, tehnologia facilitează participarea virtuală a publicului, oferindu-i ocazia să admire din perspective unice măiestria artistică a unei orchestre de excepție”, spune Bogdan Runceanu, de la VR Media, cel care a realizat înregistrarea.

 

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.