Poezie contemporană, în mijloacele de transport public din Timişoara

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timișoara lansează, în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara, un proiect de încurajare a lecturii numit Timișoara (re)citește.

 

În tramvaiele, autobuzele, microbuzele și troleibuzele Societăţii de Transport Public Timișoara vor putea fi citite, de luni, 25 octombrie,  versuri scrise de poeți bănățeni contemporani.

Timișoara (re)citește este deopotrivă o inițiativă de promovare a poeților timișoreni sau care au legătură cu Timișoara, de la Ion Monoran, un simbol pentru Revoluția din 1989, sau Șerban Foarță, de numele căruia se leagă versurile celui mai apreciat album al trupei Phoenix, până la scriitori consacrați precum Moni Stănilă, Robert Șerban, Tudor Crețu, dar și tineri poeți precum Nicoleta Papp sau Alex Higyed.

În total au fost puse aproximativ o mie de afișe în peste o sută de mijloace de transport în comun, lista versurilor urmând să fie actualizată în timp. Aceasta, spun reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara, este doar o primă inițiativă dintr-o serie de evenimente care au ca scop încurajarea lecturii și promovarea scriitorilor contemporani în contexte inedite, care au impact pentru comunitate.

Foto: UVT

„La UVT, Cultura este Capitală, iar literatura este cât se poate de importantă în capitala noastră. Și pentru că are un rol semnificativ, găsim metode ingenioase să o promovăm și să aibă un impact cât mai mare în comunitate. «Timișoare (re)citește» este încă o inițiativă marca UVT care dovedește că universitatea noastră iese în agora și creează contexte în care să aducă arta și cultura cât mai aproape de tineri ori de vârstnici, de toți cei care care circulă prin Timișoara în fiecare zi, în acest caz cu mijloacele de transport în comun. Chiar și în această perioadă, când pandemia ne împiedică să organizăm evenimente așa cum ne-am dori, găsim idei ca să aducem cultura aproape de timișoreni”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Timișoara (re)citește este un proiect cultural de lungă durată, desfășurat în parteneriat de către UVT și STPT, dedicat comunității timișorene.

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.