Klaus Iohannis. Like

Apreciez recentissima intervenție publică a Președintelui Iohannis. Și anume, mai ales acea parte a declarației sale (de marți, 6 noiembrie) în care spune tranșant: „Infractorul Dragnea s-a cocoțat în fruntea statului”.

 

Sau, pe larg: „Un infractor ajunge în fruntea statului, infractorul Dragnea s-a cocoțat în fruntea statului, progresează nu în domeniul statului de drept, progresează în domeniul fake news, ce a prezentat ieri este ceea ce se numește fake news, minciuni PSD-iste adunate pentru cele cinci campanii la care a participat în decursul anilor.”

Apreciez, cu alte cuvinte, claritatea morală a acestei judecăți. Fiindcă, de mai mult timp, lucrurile stau chiar așa și forța adevărului lor este izbitoare: un infractor (faptele sunt fapte, inclusiv cele care țin de registrul juridic!) calcă în picioare statul de drept și are foarte multă (nepermis de multă) putere. Acest infractor are nume și prenume: Dragnea, Liviu.

E bine că dl Iohannis decide să spună, în sfârșit, lucrurilor pe nume. E bine că încearcă, măcar acum, cînd intră în ultimul an de mandat prezidențial, să lupte cu ceea ce a devenit un folclor periculos pentru domnia sa: anume, că adevăratul său slogan ar fi „România lucrului bine tăcut”.

Sper să recidiveze (cât mai des) în sensul acestei declarații limpezi și, mai ales, în sensul unor acțiuni publice/politice congruente cu aceasta.

Și mai sper ca dl. Iohannis să nu fie îmboldit să își retracteze sau să își înmoaie, până la o replică insignifiantă, această declarație. Sau, dacă e cumva îmboldit, să nu dea curs unui asemenea gest.

Deci, deocamdată, like.

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.