„Întoarcerea acasă”, noul bestseller al lui Kate Morton, lansat şi în România
Noul bestseller internațional semnat de Kate Morton, Întoarcerea acasă, editat în România de Humanitas Fiction, va fi lansat în 11 octombrie, la Bucureşti. Autoare a șapte romane publicate în 38 de limbi și vândute în peste 16 milioane de exemplare în 45 de țări, Kate Morton este cea mai iubită scriitoare australiană.
Lansarea, un eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Australiei la Bucureşti, va avea loc miercuri, 11 octombrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (b-dul Regina Elisabeta nr. 38). Vor participa Simona Kessler, agent literar, Dana Pîrvan, critic literar, și Marius Constantinescu, jurnalist și scriitor. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.
Noul bestseller internațional semnat de Kate Morton, Întoarcerea acasă, este disponibil deja în librării, pe site-ul Libhumanitas și pe site-urile lanțurilor de distribuție partenere. Cartea a apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, iar traducerea din engleză este semnată de Sînziana Dragoș.
Publicat în Australia în aprilie 2023, imediat apoi în SUA, Marea Britanie, Canada și Spania, romanul Întoarcerea acasă a devenit instant bestseller în toate aceste țări. Considerat cel mai bun volum de până acum al lui Kate Morton, Întoarcerea acasă este o aventură epică incitantă despre puterea maternității, erodarea amintirilor păstrate de generații și efectul tămăduitor al adevărului. O carte desăvârșit scrisă, în care tensiunea și răsturnările de situație țin cititorul cu sufletul la gură până la ultima pagină și, nu în ultimul rând, o scrisoare de dragoste a autoarei către ţara sa natală, Australia.
Adelaide Hills, 1959, Ajunul Crăciunului. La sfârșitul unei zile caniculare, lângă un pârâu de pe domeniul familiei Turner, un localnic face o descoperire terifiantă. Orășelul Tambilla devine scena uneia dintre cele mai grele anchete judiciare din istoria Australiei de Sud, iar misterul morții lui Isabel Tuner și a copiilor săi rămâne parțial nedeslușit.
În 2018, după ce a lucrat o vreme ca jurnalistă la Londra, Jess are îndoieli în privința viitorului ei. Un telefon neașteptat o cheamă înapoi la Sydney, unde iubita sa bunică Nora, care o crescuse, a ajuns la spital în urma unei căzături ciudate. Întoarsă la Darling House, află o istorie de familie uluitoare, care i-a marcat destinul fără să fi știut. Un roman care combină armonios misterul cu saga de familie și povestea de dragoste, iar temele abordate sunt legate de abandon, singurătate, control.
Kate Morton s-a născut în 1976, la Berri, în sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat Arta dramatică la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanică. A urmat cursurile de literatură engleză de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca șefă de promoție. Și-a continuat studiile cu o lucrare de masterat care a avut drept temă tragedia în literatura epocii victoriene. Primul ei roman, Casa de la Riverton / The House at Riverton (Humanitas Fiction, 2009), a fost publicat în Australia în 2006 cu titlul The Shifting Fog, iar un an mai târziu, cu noul titlu, în Marea Britanie și Statele Unite, fiind desemnat bestseller de Sunday Times și New York Times. Cel de-al doilea roman, Grădina uitată / The Forgotten Garden (2008; Humanitas Fiction, 2011), a ajuns pe primul loc în topul bestsellerurilor din Australia, Marea Britanie și Spania și a fost desemnat de Sunday Times drept cea mai vândută carte a anului. În 2010 publică Orele îndepărtate / The Distant Hours (Humanitas Fiction, 2013), care se bucură de același succes. Romanul Păzitoarea tainei / The Secret Keeper (2012, Humanitas Fiction, 2014) a devenit la rândul lui bestseller și a fost recompensat cu American Library Association Award 2013, Women’s Fiction Category. Primele sale patru romane au câștigat Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year. În 2015 îi apare Casa de lângă lac / The Lake House (Humanitas Fiction, 2017), bestseller aflat în topurile de vânzări din Australia, SUA, Marea Britanie și Canada. În 2018 Kate Morton publică Fiica ceasornicarului / The Clockmaker’s Daughter (Humanitas Fiction, 2019), bestseller internațional nominalizat la Indie Book Awards 2019, Australia. Apărut în 2023, cel de-al șaptelea roman al său, Întoarcerea acasă / Homecoming (Humanitas Fiction, 2023) s-a plasat imediat după apariție în topurile de vânzări din Marea Britanie, Canada, Statele Unite și Spania și este în curs de apariție în 30 de țări.
Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News