Dialog literar: Romanul „Valentina” și Mitteleuropa de lângă noi

Angela Martin. Sursă foto: ICR

Universitatea de Vest din Timișoara va fi gazda unui dialog între scriitorii Angela Martin și Vasile Popovici pe tema „Romanul Valentina și Mitteleuropa de lângă noi”. Acestora li se alătură și scriitorul Mircea Mihăieș, care va fi moderatorul discuției. Evenimentul face parte din seria „La UVT, Cultura este Capitală!”.

 

Schimbul de idei va porni de la romanul Angelei Martin, Valentina, un roman-fluviu publicat în 2023 la editura Polirom, și va avea loc marți, 23 aprilie, de la ora 18, în amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara.

„O voce spune povestea unei familii din Arad, o face să curgă lent, ca un fluviu bine aşezat în matcă. Captivanta, sinuoasa istorie a familiei Otescu atrage în albia sa alte zeci şi zeci de mici istorii. Se decupează astfel o Europă Centrală mai puţin cunoscută, de neuitat, prin acurateţea fiecărui detaliu. Dar şi prin forţa de a o proiecta pe fundalul marii istorii. O istorie rea. O recompune cu un amestec de scepticism şi melancolie vocea care povesteşte: Valentina. Valentina”, spune despre romanul Angelei Martin, scriitiarea Adriana Babeţi.

Angela Martin este eseistă și traducătoare, a fost redactor de limbă spaniolă la Radiodifuziunea Română, redactor la Cartea Românească, director al Direcţiei Generale de Dialog Cultural Internaţional din Ministerul Culturii, vicepreşedintă a Fundaţiei Culturale Române şi a Institutului Cultural Român, redactor-şef al revistei Cultura. Este autoarea unor volume de convorbiri şi eseuri, poeme și a unei serii de articole de presă. Este iniţioarea şi coordonatoarea unor antologii de critică și a îngrijit ediţii definitive de opere. Este traducătoarea mai multor volume de proză şi critică literară din limbile spaniolă şi franceză. Este distinsă cu ordine naţionale în România, Brazilia şi Italia, precum şi cu premii ale mai multor reviste culturale din România.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.