Cristian Pătrășconiu, cvadruplă lansare de carte la Bookfest Timișoara


Jurnalistul și publicistul Cristian Pătrășconiu va lansa, la Bookfest Timișoara, patru volume al căror coordonator și editor este.

 

Lansarea celor patru noi cărți care poartă semnătura lui Cristian Pătrășconiu va avea loc sâmbătă, 14 martie, între orele 11 și 12. Este vorba despre Comunismul de apoi, un exercițiu critic „în dialog” despre posteritatea ideii comuniste de după căderea majorității regimurilor comuniste și 1989, dar și despre actualitatea acestei idei, De taină, o carte-compozit despre credință, cădere, trădare, prietenie, iubire, religie, muzică, Dumnezeu, suflet, Marea Unire. Prima sută, pe care o descrie ca fiind un survol multi- și inter-disciplinar peste tematica atât de generoasă a Marii Uniri de la 1918, și cel de-al patrulea volum, Treizeci, anii de după, care este o radiografie complexă a lumii românești de după căderea comunismului. Toate cele patru volume au apărut anul acesta, la editura Universității de Vest din Timișoara. Cu ocazia acestei cvadruple lansări de carte, alături de (co)autor vor vorbi Adriana Babeți, Horia-Roman Patapievici și Mircea Mihăieș.

             

Cristian Pătrășconiu este licenţiat în Ştiinţe politice al Facultăţii de Filozofie de la Universitatea Vest din Timişoara şi master în Literatură comparată şi intertextualitate, la aceeaşi universitate. A fost cursant şi bursier al Colegiului „A Treia Europă”, din Timişoara, şi, în două rânduri, bursier al Universităţii ”Jagelloniene”, din Cracovia.

Are o experienţă de peste zece ani în mass-media. A fost senior editor la ziarul Cotidianul şi senior editor la Realitatea TV. A fost director-adjunct al Institutului de Studii Populare. Este editor al site-urilor LaPunkt.ro și MarginaliaEtc.

Este autorul volumului de versuri Spectralia (1997) şi al volumelor de interviuri Repere intelectuale ale dreptei româneşti (Humanitas, 2010), Noua şcoală de gândire a dreptei (Humanitas, 2011), Cartea preşedinţilor (Humanitas, 2013), Trântind ușa (Humanitas, 2016) şi Întrebări puse La Punkt (Editura Universităţii de Vest din Timişoara, 2017).

Târgul de carte Bookfest Timișoara 2020, ajuns la cea de a noua ediție, se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri CRAF, în perioada 12-15 martie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.