Adevăruri esențiale

Grație NATO, cerul României este apărat. Acum 19 ani, România a fost primită într-un club extrem de select. Un club cu norme, reguli si garanții. Din acel moment, România a intrat în Occident. Nu mă refer la punctele cardinale, ci la geografia simbolică.

 

Václav Havel a numit NATO o alianță civilizațională. Ne aflăm acum într-unul din momentele decisive când se configurează viitorul global pentru următoarele decenii. Rănile Ucrainei sunt şi ale noastre. Suferim pentru Ucraina. Ne doare Ucraina. Radicalii de stânga ţi de dreapta sunt anti-NATO, anti-UE, anti-americani, anti-liberali. Ambelor extreme le repugna modernitatea liberală. Ambele tabere excelează în demagogie deșănțată.

Există vise care devin realitate. Este cazul visului nostru de a aparține Vestului. Iar nostalgicilor URSS şi ai Tratatului de la Varșovia, pişcotarilor şi miştocarilor care se cred cool, dați în spirt, imuni la „sentimentalisme mic-burgheze”, le spunem explicit, give us a break, leave us alone, go to hell!

Să ne bucurăm că suntem parte din NATO așa cum ne bucurăm de împlinirea dorinţelor noastre celor mai frumoase! Cum ne bucurăm ca avem o familie care ne iubește şi pe care o iubim…


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.