Ziua în care, în Rusia, a fost înmormântată frica

Cum am mai scris, satrapul kaghebist este înfricoșat. După ce l-a pus pe lacheul Peskov să miaune amenințător împotriva „manifestațiilor neautorizate”, n-a dat ordinul de dispersare a miilor de persoane strânse laolaltă pentru a-l conduce pe ultimul drum pe hiper-nemesisul său, Alexei Navalnîi. Ar fi ieșit măcel.

 

Pot lesne imagina cum scrâșnea din dinți auzindu-i pe participanți scandând numele celui pe care l-a omorât. Cum turba la auzul cuvintelor intonate de atâtea voci: „Putin asasin!”. Dacă o fac acum, înconjurați de gorilele fesebiste, înseamnă ca s-a trecut un prag al fricii. Știu, Moscova și Sankt Petersburg nu sunt întreaga Rusie. Dar sunt emblemele ei. Unii spun că astăzi a fost înmormântată Rusia. Eu cred ca azi a fost înmormântată frica. Oamenii lui Putin făceau poze cu chipurile si actele de identitate ale celor veniți să-și exprime durerea din suflet. Au creat o bancă de date. Încă una. În final, la ce bun? Ca să prelungească agonia acestui regim terorist, senil, sclerotic, nedemn, infam și decrepit?

Dinspre cimitirul Borisov se aude râsul contagios al lui Alioșa. Râsul care îl înnebunea pe Belzeputka. Râsul pe care a crezut că-l va amuți pentru veșnicie. Râsul unui om liber.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.