Organizați-vă și alungați demonii

Am intrat într-un an al tuturor pericolelor pentru România. Nu doar fiindcă avem în față patru tururi de alegeri, prin care ne dăm din nou soarta pe mâna unor partide și oameni, dar mai ales fiindcă pentru prima oară o facem având un război la granițe, într-o Europă ce pare că a uitat unde duc naționalismele și dezunirea și într-un moment când America, marele pilon al stabilității occidentale, e pe care să realeagă o persoană nesigură, capabilă să încalce orice regulă. De sus și până jos suntem expuși, mai mult decât am fost vreodată de la revoluție până azi.

 

Dacă nu suntem conștienți de aceste lucruri la un loc, care contează pentru noi în mod esențial, alegerile ce vin ne pot împinge în prăpastie.

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegem este că din 1990 și până azi am obținut ca prin miracol două mari reușite naționale: am aderat la NATO (2004) și ne-am integrat în UE (2007). Atacul ce se dă acum vizează exact aceste două construcții occidentale. Dărâmarea lor este miza extremiștilor, care sunt totodată armele Moscovei pe teritoriul democrațiilor.

Nu e suficient să vă spuneți că nu veți vota AUR și Șoșoacă. E nevoie să vă organizați și să protestați împotriva lor, să faceți știre din protestul vostru și să denunțați pericolul până în ziua când se pune ultima ștampilă. Nu așteptați ca acest lucru să-l facă numai cei ce și-au dat deja – și nu o dată – timpul și energia pentru valorile care ne-au asigurat pacea, prosperitate și securitatea, s-o facem cu toții, fiindcă ne privește pe toți.

Mesajul meu se îndreaptă către toate generațiile, nu doar către tineri. Organizați-vă și alungați demonii. Dacă rămânem inerți, se va auzi doar vocea celor ce ne pun viitorul în mare pericol. Nu lăsați spațiul public să fie ocupat doar de George Simion, Șoșoacă, Claudiu Târziu și alții ca ei.

E nevoie de curaj și încredere că se poate. Nu spun asta doar fiindcă așa cred, ci fiindcă o știu dintr-o lungă experiență de activist civic.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.