O nouă ediție a Colocviului Internațional „Comunicare și cultură în România europeană”

Organizat de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, în parteneriat cu Fundația Universității de Vest din Timișoara și cu organisme diplomatice și culturale, Colocviul Internațional Comunicare și cultură în Romania europeană, este dedicat, la actuala ediție, unei teme-corolar, Identitate – Diversitate.

Desfășurat în format online, în zilele de 10 și 11 iunie, colocviul, ajuns la ediția a X-a, s-a bucurat de înscrierea a aproximativ 140 de cadre didactice și cercetători din domeniul larg al romanisticii și culturii romanice (limbă, literatură, traductologie, istorie, muzică, teatru, arte, civilizație romanică, studii culturale, biblioteconomie), din Italia, Franța, Germania, Elveția, Suedia, Brazilia, Polonia, Maroc, Ungaria, SUA și Armenia.

Cu această ocazie, conform tradiției, este lansat volumul ediției precedente, Quaestiones Romanicae (IX. Memorie – Uitare), care a ajuns la peste 1300 de pagini distribuite în trei volum. De la acest număr, actele colocviului apar la Editura Universității de Vest din Timișoara.

Deviza colocviului, „Pontem Romanitatis servemus” „Să păzim/să apărăm unitatea/podul romanității” își dovedește concretețea cu fiecare ediție. Odată cu antrenarea Universității de Vest din Timișoara în construirea alianței universitare europene UNITA – Universitas Montium alături de alte cinci universități europene din țări romanice inițial, unsprezece actualmente, menirea colocviului este dusă însă pe un plan superior.

 

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.