Gabriel Liiceanu, în dialog cu Radu Paraschivescu, despre „Impudoare”

Foto: Radu Sandovici

Gabriel Liiceanu va avea un dialog eveniment cu Radu Paraschivescu, pe tema celui mai recent volum al său, Impudoare. Despre „eu” va fi vorba, cartea anului 2021 la Humanitas.

 

Editura Humanitas organizează marți, 16 noiembrie, de la ora 19.30, o întâlnire live online cu Gabriel Liiceanu și Radu Paraschivescu, un eveniment prilejuit de apariția cărții Impudoare. Despre „eu” va fi vorba, o carte a frazelor memorabile și surprinzătoare, o călătorie prin lumile nevăzute ale minții și spiritului, pe urmele străinului numit „eu”.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul de de YouTube al Humanitas.

Ce-ar fi dacă, în epoca narcisismului de Facebook și a preocupării obsesive pentru look, un scriitor contemporan ar propune lumii un exercițiu de dezbrăcare a sufletului? Un exercițiu dificil, adesea stânjenitor, temerar, dar răsplătit cu bucuria întâlnirii omului cu sine însuși și cu semenii săi. Impudoare invită cititorii la curajul privirii lăuntrice, la o introspecție chirurgicală deopotrivă a metehnelor și a amețitoarelor înălțimi sufletești de care e capabil omul.

Citiţi câteva pagini din carte la acest link.

Vieţile noastre, în singurătatea lor, pot fi asemănate, pentru a folosi o vorbă a lui Platon, cu o «panglică de măsurat fără semne pe ea». Am o viaţă. Iată, iau părţi din ea şi, povestindu-le, le pun în vitrină. Scoţându-le în lume, pun semne pe panglica vieţii mele. O fac cu gândul că, astfel «însemnată», viaţa mea ar putea fi folosită ca unitate de măsură.Veţi afla, astfel, doamnelor şi domnilor, dacă viaţa voastră e mai frumoasă sau mai urâtă decât a mea. Dacă are mai multe suişuri şi coborâşuri în ea. Dacă avem mai multe lucruri care ne leagă sau o grămadă care ne despart. Dacă iubim, urâm, ne indignăm, suferim, ne ascundem sau ne dăm pe faţă mai degrabă la fel sau neasemănător”, spune Gabriel Liiceanu.

Înregistrarea audio a dialogului va fi ulterior disponibilă pe Humanitas Soundcloud, pe Spotify, Deezer, Apple şi Google.

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.