E numai o glumă proastă a Partidului Social-Democrat?


E o aroganță mare, dincolo de orice dubiu, în „raționamentul” de autobază pe care ni-l propune acum un PSD care a ajuns să fie, în ultimii ani, la virgulă, prin vorbe și prin fapte, un fel de PRM la cub în spațiul public de la noi. Dar e, oare, numai atât?

 

Pa pagina de Facebook a celor de la PSD, câteva rânduri care dau una dintre, în mod cert, știrile unei zile de sâmbătă în care evenimentele majore nu par să se înghesuie: „Este weekend, iar la munte încă e zăpadă pe pârtiile de schi. Deci nu vom avea declarații din partea președintelui Iohannis pe tema bugetului propus de Guvern pentru anul 2019. #Iohannistace”.

E o aroganță mare, dincolo de orice dubiu, în „raționamentul” de autobază pe care ni-l propune acum un PSD care a ajuns să fie, în ultimii ani, la virgulă, prin vorbe și prin fapte, un fel de PRM la cub în spațiul public de la noi. Este un mesaj care susține, încă o dată, politica mârlăniei din care social-democrații au ajuns, vai, să facă o artă.

Dar e, oare, numai atât? Nu cumva e și efectul unor observații cât se poate de la îndemână cu privire la comportamentul președintelui în funcție al României? Nu cumva dl Iohannis ar trebui să se întrebe mai des și să își răspundă onest de ce, ani de zile (Klaus Iohannis a intrat în ultimul an din mandatul actual, al cincilea), a ales să tacă – zile și săptămâni în șir – fix când PSD-ALDE rupeau bucăți mari din democrația liberală și din statul de drept de la noi? Oare să dispari la schi sau în drumeții sau în vacanțe prelungi sau să taci pur și simplu când oamenilor onești din această țară li se confiscă viitorul de către o hoardă de borfași și de infractori cocoțați în fruntea țării e cea mai bună, cea mai corectă atitudine posibilă de la un președinte de stat, de la un om de stat?

Încă o dată, postarea de pe FB a celor de la PSD e o mizerie. Dar dl Iohannis e perfect împăcat cu sine pentru că a ales, de mult prea multe ori, să tacă atunci când ar fi trebuit măcar să vorbească?

 

Articol publicat și pe MarginaliaEtc.


Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.