Deschiderea anului universitar la UVT, precedată de o săptămână plină de evenimente (P)

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timișoara deschide anul universitar cu o săptămână spectaculoasă, cu multe evenimente așteptate cu nerăbdare, ca în fiecare an.

 

Începând de luni, 26 septembrie, va debuta un program dedicat studenţilor din primul an, în care sunt incluse activitățile specifice Săptămânii de inițiere Bun venit la UVT, o perioadă de cunoaștere și acomodare plină de evenimente artistice și sportive, desfășurate până în 3 octombrie. Pe parcursul acestor zile, studenții înmatriculați în anul întâi în cadrul programelor de studii universitare de licență sunt așteptați la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, pentru a descoperi cum funcționează mediul universitar și pentru momente de bucurie alături de noii prieteni, într-un cadru familiar, în care cunoașterea, sportul și arta vor fi pe primul loc.

În cadrul activităților prilejuite de evenimentul deschiderii anului universitar se remarcă, în primul rând, festivitatea specială a Deschiderii anului universitar 2022-2023, organizată joi, 29 septembrie, începând de la ora 12, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, unde sunt așteptați să participe studenții, familiile și apropiații lor, dar și universitarii, cercetătorii și personalitățile din comunitate invitate ale UVT, o sărbătoare aparte care marchează debutul activităților academice din noul an universitar. La eveniment va fi prezent primarul Lisabonei, Carlos Moedas, personalitate politică și academică de talie internațională, fost comisar european pentru Cercetare și Inovare, căruia UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa în cadrul festivității de decernare, care va avea loc în aceeași zi, începând de la ora 10, în Aula Magna.

Programul și evenimentele din săptămâna de inițiere la UVT culminează cu ediția a cincea a UVT Liberty Marathon, organizat duminică, 2 octombrie. Alături de surprizele cu care s-au obișnuit cei care au participat deja la edițiile anterioare ale UVT Liberty Marathon, evenimentul din acest an este special, o dată în plus, pentru că este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics, dar și pentru că, începând din acest an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român este partener oficial al evenimentului, iar medalia de finisher a acestei ediții este semnată de Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic mondial și european. Acesta va primit din partea UVT Medalia de aur UVT, însoțită de Diploma de merit UVT, pentru contribuția pe care o aduce atât în beneficiul sportului românesc în plan internațional, cât și pentru susținerea pe care o acordă UVT, prin parteneriatul realizat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Decernarea Medaliei de Aur și a Diplomei de merit UVT va avea loc luni, 3 octombrie, începând cu ora 9, în Aula Magna.

Ultima zi a Săptămânii de inițiere se va încheia cu un moment mult așteptat, festivalul Univibes 2022 – Occupy the university!, care transformă întreaga universitate într-o mare locație de concerte, expoziții de artă & petrecere. Artiști consacrați vor transforma pentru o zi sediul UVT într-un dancefloor, pentru a celebra împreună începutul unui nou an universitar, în 3 octombrie.

Programul evenimentelor propuse de UVT pentru viitoarea săptămână poate fi urmărit pe pagina web UVT, și pe paginile social-media, de Facebook sau Instagram.

„Le spunem «Bun Venit la UVT!» studenților din primul an, dar și colegilor lor din anii mai mari, la începerea noului an universitar. Le propunem oportunități deosebite în calendarul Săptămânii de inițiere, care cuprinde evenimente de informare, de consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale Timișoarei și activități de teambuilding, evenimente culturale și sportive, conferințe și dezbateri. (…) Vă așteptăm la inițierea universitară, în atmosfera de bucurie și energie specifică deschiderii anului universitar!”, transmite rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.