Demonismul acţionează prin demonizarea Celuilalt

Trăim în plin anotimp al urilor clocotitoare şi al discordiilor asfixiante. Se scandează în loc de a se vorbi. Nimic nu-mi este mai suspect decât încrâncenarea ideologică, maniheismul contondent, procesele de intenţii şi vânătorile de vrăjitoare.

 

Cel mai dificil este să-ţi păstrezi un echilibru raţional printre profeţii intraţi în transă. Omniscienţii cu spume la gură. „Vestitorii” despre care Dinu Pillat a scris un roman, vai, teribil de actual, sunt Oamenii noi, posedaţii, consumatorii de stupefiante doctrinare. Cei mai înverşunaţi sunt intelectualii căzuţi la „Cauză”. Că aceasta e de dreapta ori de stânga, peu importe.

Logodna extremelor se bazează pe aversiunea comună pentru raţiune. Dezacordul trebuie pedepsit. Un pumn azi, o insultă grobiană, o ameninţare, un glonţ – mâine. Tovarăşii sunt camarazi. Camarazii sunt tovarăşi. Iubitori de neam, țară, glie, brazdă, sânge. Ajunge cu europenismul efeminat. Vrem masculinitate, organizare falocratică, ordine şi disciplină, tradiţie şi familie. Igienă rasială şi socială. Familie tradiţională. Să terminăm cu marea văicăreală şi cu auto-victimizările. Spectrul pandemiei a fost agitat de oamenii Ocultei. Agenţii marilor companii farmaceutice. Vaccinul anti-Covid conţine de fapt o substanţă menită să atrofieze voinţa, să te transforme în zombie. O parte din conflict cere aneantizarea celeilalte. O anticipează prin masacre precum cel din Bucea şi cel din 7 octombrie. Se scot “argumente” din recuzita fascistă reşapate acum drept “progresiste”.

Concluzie: Demonismul acţionează prin demonizarea Celuilalt. Îndrăcirea înseamnă practicarea urii. Ura devine armă, patimă, explozie, extaz. Ura interzice compasiunea. Ura explică totul fără a explica ceva din mizeriile acestei lumi.


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Un comentariu

  1. Constantinescu Petrica spune:

    Da am revenit la o stare de spirit dinainaine de 1989. Atat la nivel european dar si mondial. Si asta din mai multe cauze. Primul este geopolitic care au dus la transformari economice si politice irevesibile . Si ne aflam intr-un punct in care o parte a lumi sustine deschiderea si transparenta si o parte a lumi care doreste mentinera vechi ordini geografice si politice atat cat le-a mai ramas. Pentru asta reinvie actiuni , planuri si atitudini care sa opreasca un proces , o transformare a lumi de care are neaparata nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.