Săptămână universitară internațională, sub egida UNITA, la Universitatea de Vest din Timișoara (P)

Sursă foto: UVT

Universitatea de Vest din Timișoara găzduiește, timp de o săptămână, evenimentul internațional UNITA Governance Board and connected events, în care sunt reprezentate cele șase universități fondatoare ale Universității Europene UNITA, alături de alte șase universităţi partenere asociate.

 

Evenimentul, desfășurat pe parcursul a cinci zile, între 30 mai şi 3 iunie, reunește la Timișoara zeci de reprezentanți ai partenerilor europeni din UNITA, dar și reprezentanţi ai instituţiilor centrale din învăţământul superior şi cercetării din România, ai celorlalte instituţii de învăţământ superior din România membre în alianţe de universităţi europene, ai instituţiilor partenere ale Universităţii de Vest din Timişoara la nivel local.

Agenda bogată a săptămânii universitare internaționale UNITA la UVT a cuprins dezbateri în plenul board-ului de conducere al alianței, dar și sesiuni de lucru în comisiile de specialitate, consacrate calității învățământului și proceselor de evaluare, cercetării științifice, ori cele dedicate comunității studențești sau dezvoltării de proiecte.

Miercuri, 1 iunie, a avut loc la UVT conferința de presă dedicată acestui important eveniment anual, desfășurat prin rotație în fiecare dintre universitățile fondatoare ale alianței europene UNITA. La conferință au participat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, alături de reprezentanții celorlalte cinci universități partenere în cadrul alianței europene UNITA, dar și de reprezentanții celorlalte șase universităţi partenere asociate. Este vorba despre reprezentanții universităților fondatoare, Universidade de Beira Interior – Mário Lino Barata Raposo, Universidad de Zaragoza – José Antonio Mayoral Murillo, Université de Pau et des Pays de l’Adour – Laurent Bordes, Université Savoie Mont Blanc – Philippe Galez, Università degli studi di Torino – Stefano Geuna, dar și a noilor universități asociate, Università degli Studi di Brescia – Roberto Ranzi, Universitatea Transilvania din Brașov – Ioan Vasile Abrudan, Universidad Publica de Navarra – Ramón Gonzalo García, Politécnico da Guarda – Joaquim Manuel Fernandes Brigas, Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University – Tamara Marusyk și Haute Ecole Spécialisée de Suisse Occidentale –René Graf.

„Vocile reprezentanților celor șase universități fondatoare ale Alianței Europene UNITA, reuniți la Timișoara, au subliniat teza substanțială care a stat la baza formării alianței noastre, respectiv nevoia de a crește unitatea europeană, mai ales între comunități universitare din orașe de talie medie, care nu sunt capitale de țări, prin intercomprehensiune și schimburi multiculturale. Toate cele 41 de alianțe europene răspund acestui deziderat, care urmărește, printr-o educație superioară de calitate, să contribuie la viitorul unei Europe mai unite și mai conștiente de valorile sale”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Pe parcursul acestei saptamani, lucrările desfășurate în grupurile de lucru ale alianței europene UNITA au pus bazele proiectului de extindere al alianței, de la 6 la 12 membri, urmând ca în 2 iunie lucrările să se încheie cu evenimentul UNITA Governance Board. Următoarea reuniune de tip UNITA Governance Board va avea loc în februarie 2023, la Zaragoza.

Print Friendly, PDF & Email
PublicitateArticole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.