Maia Morgenstern, în „Capra cu trei iezi”, o adaptare horror după povestea lui Ion Creangă

Maia Morgenstern. Foto: Transilvania Film

Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, filmul Capra cu trei iezi, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller / horror care sapă în psihologia umană și readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară. Regizat de Victor Canache, filmul va intra în cinematografele din toată țara din 28 octombrie, anunţă Transilvania Film.

 

Era odată o capră care avea trei iezi… În România rurală a secolului XIX, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică.

Citită de cele mai multe ori în cheia unui basm pentru copii, Capra cu trei iezi este însă o poveste cu profunzimi psihologice care i-a trezit interesul regizorului Victor Canache: „Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu trei iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice.”

Marius Bodochi. Foto: Transilvania Film

Pelicula reprezintă debutul în lungmetraj al lui Victor Canache. Acesta, cunoscut publicului și ca actor, din producții precum Luca (în regia lui Horațiu Mălăele), a regizat în 2019 un scurt metraj cu același nume.

Maia Morgenstern interpretează în acest film rolul unei mame dispuse să-și apere, cu orice preț, copiii. Văduvă și izolată într-un sat de munte, realizează că un prieten vechi de familie (rol interpretat de Marius Bodochi), le vrea răul şi ei, și celor trei copii ai săi. Cum va reuși să îi protejeze? Rolurile copiilor, victimele „lupului mare și rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu.

Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Foto: Transilvania Film

Scenariul este semnat de Victor Canache, producția de Luana Georgiță, iar montajul de Victor Canache și Tudor D. Popescu.

Capra cu trei iezi, film care a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în iunie 2022, este distribuit în România de Transilvania Film.

 


Google News icon  Urmăriți Puterea a Cincea și pe Google News


Print Friendly, PDF & Email

Alte articole ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.