Mai vreți un argument cu privire la „vadimizarea” PSD?


Îngăduiți să privim puțin în trecut, nu foarte departe. Și anume: 2000-2004. Lia Olguța Vasilescu a îndeplinit funcția de purtător de cuvânt al Partidului România Mare, condus atunci de Corneliu Vadim Tudor.

 

Un zoom, căci este relevant: 2000 e anul în care PRM ajunge la apogeul prestației sale publice, fără excepție, mizerabilaă și foarte des agresiv-violentă (liderul PRM, info inclusiv pentru hipsteri, e cel care făcea liste cu intelectualii democrați la începutul anilor 1990 care să fie executați pe stadioane…). În 2000, Vadim ajunge în turul al doilea la prezidențiale și, în același an, partidul pe care îl conducea cu mână de fier devenea, cu un scor foarte bun (binișor peste 20%), a doua forță politică a țării, după PSD.

Să revenim la prezent: 4 martie 2019. Început de primăvară, cu Liviu Dragnea în prim-plan (a propos, cam preocupat, în ultima vreme să meargă cam des la baie… Oare simte el ceva?). Liviu Dragnea, cum spuneam, o propune pe Lia Olguța Vasilescu pentru încă o funcție (după ce i-a oferit foarte recent funcția de secretar al Camerei Deputaților) – și anume, să fie purtător de cuvînt al PSD.

S-a spus, de mai multă vreme și cu perfect temei, că, în ultimii ani, PSD s-a vadimizat. Ceea ce este pe cale să se întâmple, și anume, ca dna Olguța Vasilescu să fie, după patru ani în funcția de purtător de cuvânt al PRM, noul purtător de cuvânt al PSD, e încă un argument în sprijinul acestei demonstrații.

Din păcate, la ce este PSD – între altele, și „tătucul” unui PRM care a stat, în fond, în lesa, mai scurtă sau mai lungă, pregătită de Ion Iliescu –, știrea zilei despre Olguța Vasilescu nu va fi ultimul argument în sensul menționat mai sus…

 

Articol publicat şi pe MarginaliaEtc.


Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.