Cum minte PSD răstălmăcind declarații politice ale Opoziției


O declarație a liderului liberal Ludovic Orban, care își exprimă temerea față de posibile violențe generate de o contramanifestație organizată de PSD concomitent cu un miting al PNL, este răstălmăcită de partidul de guvernământ și prezentată drept amenințare la adresa electoratului PSD-ALDE.

 

Ludovic Orban amenință cu violențe susținătorii PSD- ALDE” este titlul unui articol de vineri, 3 mai, publicat pe site-ul de campanie electorală al PSD, online.psd.ro, indicând ca sursă jurnalul.ro. Pentru liberali, libertatea de expresie nu mai reprezintă un drept universal al oamenilor și nici un drept al românilor prevăzut de Constituție. Există doar interesele lor electorale. Liberalii par a merge după principiul extremist  «cine nu e cu mine e împotriva mea» și exprimă acest lucru pe față”, își încep social-democrații articolul.

Apoi, în paragraful următor, atacul este extins și la președintele Klaus Iohannis: „Încurajat de Iohannis, omul căruia românii i-au dat cea mai mare demnitate în stat la care a renunțat doar pentru a intra în campanie electorală, deși legea îi interzice acest lucru, Ludovic Orban declară că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu «bătălia de la Focşani» în contextul în care autorităţile locale din municipiul reşedinţă al judeţului Vrancea au aprobat organizarea pentru duminică, în acelaşi timp, a unui marş al PSD-ALDE-UDMR şi a unui eveniment de prezentare a candidaţilor liberali.” Și continuă: „Dacă Iohannis a împărțit românii în două tabere, Orban merge mai departe și aproape că îi amenință cu violențe pe cei care au ales să susțină PSD.

Informația despre care online.psd.ro susține că provine din jurnalul.ro a fost publicată inițial de Agerpres de unde a fost preluată integral, dar acolo nu se face referire la nicio amenințare din partea lui Ludovic Orban. Ba din contră, se menționează că acesta „a arătat că PNL va organiza marşul planificat şi că liberalii vor respinge orice provocare şi a cerut PSD să renunţe la miting”.

Minciuna la care recurge PSD – cu riscul de a genera violențe din partea electoratului propriu, ca ripostă la „amenințări” –, vine pe fondul unei declarații pe care liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut-o vineri, 3 mai, la Pitești, când acesta a atras atenția că ar putea exista unele confruntări de stradă în condițiile în care, după autorizarea unui eveniment de prezentare a candidaţilor liberali, Primăria locală a aprobat organizarea concomitentă de marșuri ale PSD, ALDE și UNPR: „În data de 5 mai PNL a prevăzut organizarea unei acţiuni similare tot într-un fief al PSD, şi anume organizarea unei întâlniri publice de prezentare a candidaţilor şi programului PNL urmată de un marş prin Focşani pentru a transmite către cetăţenii din Focşani şi judeţul Vrancea mesajul PNL. Ce a făcut PSD? Deşi noi am depus solicitarea pentru miting şi marş în 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată şi nu exista depusă nicio cerere referitor la vreo altă activitate politică, Primăria a aprobat în acelaşi interval orar în care se desfăşoară mitingul şi marşul PNL o acţiune similară, miting şi marş pentru PSD, ALDE şi UNPR. Atrag atenţia primarului din municipiul Focşani şi PSD-ului în general, că este împotriva democraţiei, împotriva oricărei logici şi bun simţ – mai ales în situaţia actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare în toate domeniile de activitate ale societăţii – că suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focşani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Cât despre „amenințarea” invocată de PSD, aceasta este de fapt o temere și o invitație la evitarea unor posibile evenimente violente: „Membrii, simpatizanţii şi participanţii PNL, care sunt oameni educaţi şi civilizaţi, vor respinge orice provocare făcută de PSD. Solicitarea către PSD: renunţaţi la acest miting, renunţaţi la această contramanifestaţie provocatoare, renunţaţi la această acţiuni care riscă să degenereze în conflicte între oameni care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opţiuni politice diferite.”


Articole din aceeaşi categorie:

1 Răspuns

  1. 5 mai 2019

    […] notă: textul a fost publicat și pe siteul Puterea a Cincea! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.