Universitatea de Vest din Timişoara invită la joacă, în cadrul Street Delivery (P)

Foto: UVT

Parcările Universităţii de Vest din Timişoara și grădina urbană se transformă în acest weekend într-un uriaș spațiu al creativității, în evenimentul anual Street Deliver.

 

Universitatea de Vest din Timișoara este partener cu Fundația Cărturești, în organizarea celei de a 15-a ediții a binecunoscutului eveniment Street Delivery. În weekend-ul 18-19 septembrie, timișorenii sunt așteptați în grădina urbană a Universității de Vest din Timișoara, precum și în spațiile adiacente acesteia, la o serie de talk-uri, lansări de carte, activități sportive și ateliere menite să stârnească imaginația.

Cea de-a XV-a ediție Street Delivery Timișoara, desfăşurată sub genericul Leapșa!, reimaginează oraşul prin ochii copiilor, care au abilitatea minunată de a transforma orice creangă, orice colţ de parcare, orice loc abandonat într-un regat fantastic.

Ca în fiecare an, evenimentul are inclus în program muzică și artist talks cu scriitori timișoreni dintre cei mai importanți. De asemenea, mai mulți studenți de la Facultatea de Arte și Design vor propune momente artistice în grădina urbană.

„Cu o săptămână înainte de deschiderea anului școlar, UVT devine pentru un weekend întreg cel mai mare spațiu de joacă și creativitate din Timișoara. Suntem consecvenți, «La UVT, Cultura este Capitală!», iar cei mai tineri dintre timișoreni sunt și ei vizați de evenimentele noastre. Liceenii, copiii de toate vârstele, merită să fie atrași în universul culturii, de aceea deschidem porțile pentru ei și organizăm evenimente captivante, care să le trezească interesul pentru artă și lectură. Ediția acestui an a festivalului Street Delivery este o ocazie unică de a fi împreună, după o perioadă în care izolarea a fost un leit-motiv îngrijorător. Desigur, îi așteptăm pe timișorenii de toate vârstele să intre în lumea ludică a Street Delivery”, transmite rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Festivalul se va desfășura în grădina urbană și în parcările din fața sediului central al Universității de Vest, la adresa:  Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4. Accesul la evenimente se va face conform normelor sanitare în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email
Publicitate



Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.