Mineriada din august a regimului Dragnea


Foto: Agerpres

O dată cu seara de 10 august 2018, regimul Dragnea trece acel prag al brutalităţii poliţieneşti ce evocă zilele de iunie 1990. O dată cu seara de 10 august 2018, statul luat ostatec de Liviu Dragnea şi de complicii săi îi atacă, frontal, pe cei care îndrăznesc să reziste. O dată cu seara de 10 august 2018, România intră sub zodia autocraţiei întemeiate pe barbarie şi pe pedagogia terorii. O dată cu seara de 10 august 2018, măştile cad şi realitatea acestei guvernări se înfăţişează aşa cum este ea: un chip hidos, hrănit de moştenirea comunismului şi de reflexele feseniste.

 

Celor care posedă un elementar simţ al memoriei istorice, atacul de aseară din Piaţa Victoriei nu le poate apărea decât o înscenare ce reactualizează strategia de manipulare şi de agresivitate oarbă a lui iunie 1990. Regimul Dragnea a reuşit să provoace recăderea României în acel moment tragic de acum treizeci de ani. Imaginile jandarmilor tolerând provocările interlopilor infiltraţi, imaginile jandarmilor trăgând fără discriminare cu gaze lacrimogene, imaginile jandarmilor hăituind oamenii paşnici în noapte, cu ferocitate, toate acestea sunt semnul involuţiei tragice a României, în aceste clipe pe care le trăim.

De la mineriade până astăzi, nici un alt regim nu a avut îndrăzneala funestă de a transforma agenţii ordinii în instrumentul de lichidare al rezistenţei politice. Statul lui Liviu Dragnea se alătură familiei de autocraţii eurasiatice pentru care unica raţiune de a fi este păstrarea puterii cu orice preţ: dezlănţuirea represiunii este forma naturală de reacţie a unei dictaturi născânde.

Pentru naţiunea fără de graniţe a României, reunite ieri în Piaţa Victoriei, ceasul este al încercărilor şi al alegerilor. Regimul Dragnea a hotărât să declare război poporului pe care îl exploatează şi îl dispreţuieşte. Libertatea a fost călcată în picioare, căci gazele jandarmilor au atacat înseşi temeliile de decenţă pe care încercăm să le clădim. De acum înainte, regimul Dragnea nu mai posedă acea elementară legitimitate care să îi permită păstrarea aparenţelor de normalitate europeană. Opţiunea care se impune este aceea a rezistenţei, curajoase şi până la capăt. Pentru Preşedintele Republicii, mineriada din august 2018 este tragedia care obligă la acţiune. Comunicatele de presă nu ţin locul recursului la prerogativele constituţionale. Inacţiunea conduce la lichidarea, definitivă, a domniei legii.

Mineriada din august 2018 a regimului Dragnea ne reaminteşte un adevăr elementar. Niciodată libertatea nu este un dar, ea se cucereşte şi se păstrează. Pierderea ei înseamnă triumful forţei statului ce striveşte şi umileşte. În numele acestei libertăţi, avem datoria de a ne reafirma demnitatea, rezistând agresiunii şi represiunii.

 

Articol publicat și pe MarginaliaEtc.

Print Friendly, PDF & Email

Articole din aceeaşi categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.